Nejste přihlášen/a.
dobry den
prosim o radu jestli nejaka banka pujci duchodkyni 300tis moje matka tvrdi ze ne,jeji situace je takova.:
64let,majitelka 2 nemovitosti,duchod ma neco kolem 8 az 9tis,nema dluhy a na domy neni zadna exekuce,uver by mel byt na vec neurcitou,jestli to jde prosim o radu jaka banka je nejlepsi co vsechno stim souvisi atd dsi se vyhnout nebankovniho sektoru
kdo vi a poradi predem diky za odpoved
myslím, že vám půjčí - ale budete muset zastavit barák... a s největší pravděpodobností o něj maminka přijde. Protože zkuste z důchodu 8tis třeba 3 splácet. A z čeho pak má žít?
Prodejte jednu nemovitost a budete mít peníze a jistotu, že jste dům prodali bez ztráty. Při exekuci se na prodeji opravdu nevydělá.
Myse kde žiješ? 3 tis na 300 litrů? Jsi upadla ne? To jí jako dají půjčku na celkovou částku i s úroky cca 450 tisíc na 13 let jo? Půjčku prostě nedostane, nejde jen o to, že ručíš barákem ale i o věk do splacení a výši příjmu. Ehmmm s prominutím, peníze nepotřebuje asi maminka že? V 68 letech 300 litrů? Proč tedy neprodá jednu nemovitost? Nebude to tak že je chccete vy?
Rovněž myslím že ne, banky chtějí mít úvěr splacen většinou do 65 některé do 70 let věku. A na splátku 30 tis. měsíčne důchod Vaší maminky stačit nebude. Šance je 10% . Za chvíli se tu slétnou supi co Vám 100% půjčku schválí :D
otázka je, zda po schválení i poskytnou.
Myslím, že nemá šanci, jedna známá cca 63 řešila 150000 a nikde neuspěla. Pravda, obracela se jen na seriózní instituce nevolal na inzeráty: půjčka ihned na cokoliv volejte ...
Další 58 let zkrátili dobu za kterou musí úvěr splatit, tedy zvýšili splátky tak aby splatila do 65 let. Příjem jí na to vyšel tak úvěr má.
Nepůjčí. Když si důchodkyně nenašetřila, když pracovala, proč by měla našetřit na splátky + % s takovým mrňavým příjmem?
Babkazov. Já to s tím šetřením nevidím tak černě. Maminka tazatelky má dvě nemovitosti. Jejich pořízení i údržba něco stojí . A z čeho splácet případný úvěr? Třeba paní nemovitosti pronajímá .
Ano jsou bankovní ústavy , kde paní půjčí i v tomto věku. Problem vidím v prokazování příjmu.
Řešení je, aby si úvěr vzal někdo z dětí. Ale to už je o vztazích v rodině. Ale i o tom, na co jsou peníze potřeba.
(
Já si myslím že ano, proti zástavě jednoho domu. Ale pak je velmi pravděpodobné, že o dům v mnohanásobně vyšší hodnotě přijdete. Proč si nepůjčíte Vy sám?
ja sam si pujcit nemuzu i kdyz jsem osvc,mam exekuce kterych se potrebuji zbavit,moje mamka mi nabidla tuto pomoc,domy jednou zdedim a nechci o ne prijit ani je prodat,tot duvod proc sem pisu,nemuzu se dobadat vyreseni me situace,dluhy nejsou z pujcek,cely uver bych platil ja
Dobrý den, myslím si, že důchod 8-9 tisíc je pro banku příliš malý, aby šla do rizika poskytnutí úvěru. Možná ano, ale za předpokladu, že se bude ručit domem. A napadá mě taky možná ještě nějaký další ručitel. Ale tím Vy, Fandiku, být asi nebudete moci, jelikož jsou na Vás podány exekuce, jak sám uvádíte. Nejjednodušší by bylo obejít banky a osobním nezávazným pohovorem se dopídit bližších informací. Bohužel - praktikování zaplácání dluhu dalším dluhem věci příliš nepomůže. Exekucí se možná zbavíte, ale stejně budete mít dluh další. Je to jako z bláta do louže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.