Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikani pri zamestnani

Od: novotny odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
Chtel bych si privydelat pri klasickem zamestnani i podnikanim. Jak je to prosim se zdravodnim a socialnim , musim odvadet i kdyz pracuji? Dekuji N.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

U vedlejšího OSVČ budete vždy platit daň z příjmu a zdravotní pojištění (ze zisku). Pokud zisk převýší rozhodnou částku 105 520 Kč pro 2024, tak budete doplácet i sociální pojištění.

hodnocení

2x

Doplním kolegy: vřele doporučuji stránku jakpodnikat.cz Jsou tam stručně a přehledně úplně základní věci k podnikání a všemu co s tím souvisí. A hlavně - autor stránky udržuje v souladu s legislativou.

hodnocení

1x
Dobrý den, když jsem to tak x let praktikoval, tak jsem zdravotní a sociální řešil jen při ročním zúčtování, kdy jsem doplatil, co bylo potřeba. V průběhu roku jsem nic neplatil.
Tuším, že při nahlášení na sociálce a pojišťovně je na výběr způsob/frekvence plateb.

smode2
hodnocení

0x

Záleží na tom kolik si tou živností přivyděláte. Pokud pár tisíc měsíčně, pravděpodobně nic doplácet nebudete. Konkrétně se informujte na MSSZ + pojišťovně. Případný doplatek za rok vyčíslí váš daňový poradce (účetní) při podávání daňového přiznání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]