Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Po smrti maminky jsem byl notářkou určený abych rozdělil peníze z dědictví. Dědiců je víc,u většiny z nich mám jejich číslo účtu na které peníze pošlu. Ale bohužel je ještě jeden právoplatný dědic,který se jaksi vymyká všem zvyklostem. Je to člověk kterého neznám,nikdy jsem ho neviděl. Málokdo je s ním v kontaktu,byl ve vězení,někde se toulá a trvalý pobyt má na městském úřadě. V podstatě je to bezdomovec.Notářka už se toho případu chce zbavit tak jsme se domluvili že mu peníze předám osobně v hotovosti. Rád bych to měl už všechno vyřízené a měl pokoj. Vím že se k němu nějak dostanu a peníze mu předám ale tím přichází trochu problém. Jakým způsobem mu peníze předat tak abych to měl nějak pojištěné,ověřené,prostě aby mě za nějaký čas netrvrdil že jsem mu nic nedal. U takových lidí člověk nikdy neví co od nich čekat,tak bych to rád měl nějak "posichrované" a měl od něho navždy pokoj.Zkusil jsem se ptát notářky ale ta se všelijak vymlouvala,bylo vidět že nemá zájem. Snad s takovou věcí má někdo zkušenosti a poradí. Předem díky.
Notářka je člověk k takovým věcem určený především, tak nechápu, o co jí jde. Nevím, jestli s kontextem níže dokonce neporušuje své povinnosti.
Co je hlavní náplní práce notáře?
Notář sepisuje především notářské zápisy o právních úkonech (smlouvy, závěti, apod.) a osvědčení právně významných skutečností a prohlášení. Dále ověřuje podpisy, kopie listin a přijímá do úschovy peníze i listiny. Notář jako soudní komisař vyřizuje dědictví a může také vykonávat správu majetku.
Zdroj: nkplan.cz/...
Ať si to nechá notářka v úschově a dědic si to u ní vyzvedene nebo to pošle na úřad, kde má pobyt. Předávání někde v hotovosti není dobrý nápad.
Jak nemá? Co to je za argument? Je to její práce, za kterou od vás dostane slušně zaplaceno. V žádném případě neshánějte žádného advokáta nebo jinou placenou úschovu!
Já bych se s ním sešla na neutrální půdě a dala mu podepsat převzetí, na kterém bude datum, částka a odkud poníze jsou. Aniž bych tam psala své údaje.
Vaše Notářka potřebuje najít bl**, který udělá práci za ní.
Vy ro na sebe chcete vzít už proto, abyste si mohl užívat svoje peníze, mám pravdu? Ovšem nechápu proč a jak když tvrdí the že je bezdomovec, tak jak ho můžete najít vůbec?
A pokud ho můžete a chcete najít, tak v tom předání zase nevidím sebemenší problém. Ovšem jedno vylučuje druhé!
ps: jestli to je právoplatný dědic, tedy dědit ze zákona, tak je to buď manžel tvé zesnulé matky nebo tvůj sourozenec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.