Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šilhání - dvojité vidění

Od: bchch odpovědí: 10 změna:

Zdravím, už od základní školy mě trápí občasné šilhání - dvojté vidění při práci na počítači anebo čtení textu nebo když se snažím zaostřit na nějaký bod v dálce. Oslovil jsem v průběhu mnoha let 4 oční doktory tady v česku a všichni mi řekli, že se s tím nic dělat nedá (že se to řeši jen u malých dětí), že to není tak závažné a musím s tím normálně žít a nic na to neexistuje. Teď je mi 31.

Že není závažné? Opravdové problémy začali v první práci po škole. Nedokázal jsem jsem kvůli tomu vykonávat efektivně práci, číst, psát e-maily a pracovat s MS office a všechno mi tak trvalo dlouho. Když se mi dvojil text, musel jsem mít zavřené oko a to nemluvím o každodenních velkých bolestech hlavy v oblasti očí.

Teď na jaře jsem byl na Floridě, kde jsem se o tom náhodou zmínil a tam mi řekli, že na tohle se běžně předepisují prism glasses. Šel jsem tam tedy na speciální vyšetření a přeměření a nechal jsem si napsat prescription, na základě kterého mi udělali brýle - podotýkám, že byly hotové ještě týž den a za pouhých 40 dolarů (asi 1000kč) jsem dostal dokonce dvoje! A teď hádejce co, ono to funguje! Když se mi rozdvojuje text, tak si je nasadím a funguje to parádně a je po problému.

Během několika hodin se mi jen díky tomuhle úplně změnil život k lepšímu. Jen pořád nechápu, proč mi o tom žádný z oslovených očních lékařů tady v česku nic neřekl anebo nenabídl takovou variantu, proč jsem musel čekat tolik let, mám opravdu vztek. Myslím, že by si měli doplnit vzdělání.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x
Ptate se na neco nebo jde o skrytou reklamu?
bchch
hodnocení

Reklamu na co konkrétně? Poděluji o svou zkušenost, snad to pomůže ostatním. Aby si nemysleli, že čeští očaři umí všechno.

hodnocení

1x

To ocne vysetrenie stalo kolko dolarov?

bchch
28.07.24 10:57
$85

hodnocení

1x
Počítejte ale s tím efektem, že bez brýlí to nyní bude horší, protože už se nebudete muset snažit držet oči u sebe.
Ale samozřejmě, pomud byl problém dlouhodobý a způsoboval vám uváděné potíže, pak jsou prismatické brýle ok.
Lékař je člověk jako každý jiný a na pacienta má zpravidla jen pár minut. Já už jsem si zvykl, že s lékaři je to jako s řemeslníky, padnout na dobrého je zázrak, takže spoustu věcí si člověk musí vyřešit sám, bohužel i včetně diagnóz (jen k těm autoperacím pod narkózou jsem se zatím nedopracoval. :-D ). Naštěstí máme "ty internety", takže spousta věcí se dá dohledat.
doplněno 28.07.24 12:18:

Věřit mi nemusíte, to je vpořádku. Především jste ale podle všeho měl takové potíže, že použití těch brýlí je pro vás přínosem větším než vedlejší účinky, což je podstatné. Otázkou je, proč tou diplopií trpíte, ona může být průvodním znakem jiných onemocnění.

bchch
Na ten efekt, zda-li to bude časem horší, když budu nosit tyto brýle jsem se samozřejmně zeptal. Odpoveď byla, že ne. Možná u dioptrických. A spíše budu věřit téhle odpovědi, než kdyby mi to řekl někdo tady
matapat

A samozřejmě ti ten, kdo z tebe inkasuje peníze, říká objektivní a naprostou a ničím neovlivněnou pravdu. TOMUVER

vernon

vernon
hodnocení

1x
Když se ti rozdvojuje vidění, musíš tělo donutit, aby to srovnalo. Ne nasadit brýle.
Zaděláváš si na průšvih...

nene
hodnocení

0x

Léčba se zaměřuje na odstranění oční vady, zachování zrakové ostrosti a obnovu spolupráce obou očí (binokulární vidění). Postup léčby je individuální, nejčastěji se používají speciální dioptrické brýle a ortoptická cvičení.
To je jako když si pořídíte důchodcovskou holku, takže akorát přestanete trénovat, neboli jednoduchý ojeb, Je možný, že se ti časem ty oči ještě víc zhorší, Já díky tomu že jsem nezačal nosit brýle, tak mám stále stejný zrak, když začnete nosit brýle tak často časem potřebujete větší a větší korekci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]