Zdravim, chtela bych se zeptat na Vas nazor. Spalila jsem si takhle nohu o psi voditko a boli to jak p*, jak je to na blbem miste, kde se noha pokrcuje a natahuje, tak to hodne ztezuje i chuzi, moje mamka mi radi ze mazat jedine framykoinem, ze je to hrozne a fenistil nepomuze, tchyne mi radi ze jedine fenistil, ze pry po framykoinu to mokva. Co myslite,ze bude lepsi? Potrebovala bych to mit co nejdriv zahojene, abych mohla v praci normalne chodit, dekuji za nazory.
Zdravim ja myslim ze nejlepsi je to nemazat vubec,mam zkusenosti s ruznyma spaleninama,nemastit,mazat az ori odlupování,nechat dychat nezalepovat pokud je to možný
Podobnou spáleninu, když se nějaký pes rozhodnul, že někam poběží kolem mě a ten špagát mi jel po lýtku, jsem zažila několikrát. Nikdy jsem na to nic nedávala. Umyla mýdlem a teplou vodou a nechala na vzduchu. Zaschlo to a hojilo se to rychle.
Dokud je to otevřená rána, tak bych určitě mast nedávala, bude to mokvat a horšit se to.
Počítám, že jste ránu desinfikovala. V lékárně prodávají náplast na spáleniny (pozor - rozměr, co je napsaný na balení/na krabičce, je i s náplastí, ne ten polštářek uprostřed). Kromě toho, že chrání ránu, tak mírní bolest a urychluje hojení. Také obsahuje něco,co brání přichycení náplasti k ráně. Je drahá, ale účinná.
(měla jsem taky spáleninu od vodítka, ale kolem kotníku - cítím s vámi)
Možno sa vám to bude zdať čudné,no na popáleniny je ideálne domáce kravské maslo. Nikto by nepovedal,že som mal niekedy popálenú ruky od benzínu, tak to pekne vyhojilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.