Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s zrušením doplnkoveho penzijního spoření?
Dá se to prý zrušut po 2 letech spoření a do 2 měsícu prý peníze přijdou ale spíš mě zajímá jak podat žadost o ukončení jestli stačí přes internet poslat vyplnenou žadost nebo zajít osobně? A ješte prý mi to vezme peníze co tam mám navíc od státu a z těch co jsem tam vložil mi už nevezmou nic? Děkuji
Žádost jsem podával osobně na pobočce. Peníze mi převedli na běžný účet. Z částky, kterou mi přidal stát za celou dobu připojištění mi strhli daň z příjmů.
Už je to ale dost dlouho, takže detaily si nepamatuju. Od té doby se také mohlo leccos změnit .
A za jakých okolností jste to vypovídal? V jakém věku a kolik let naspořeno? To jsou totiž nesmírně důležité údaje
filan - No jo, to budete mít asi všechno trochu jinak . Já spořil 2000 měsíčně po dobu 24 let. Ukončil jsem to ve svých 68 letech, protože se chystala novela zákona, která mně hrubě nevyhovovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.