Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit před rodinou

Od: blanka odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Mám opravdu problém se svou matkou, která mne adoptovala ve třech letech. Vdomě s ní bydlím až do ted. Je mi 42 let a v domě semnou ještě žije manžel a dvě děti.Táta mi zemřel před 5 lety na infarkt a od té doby je na mě a mou rodinu zlá a ted nás chce vyhodit z domu. Jí je 76 a přemíšlý každý den jak nám jen škodit. Je to dvojdomek, mám podle notářky zapsáno v papírech , že je moje čtvrtina chalupy,Mám na ní tedy nárok a matka ted vymyslela, že se nás zbaví tím, že v závěti napíše dúm na tatínkovo sestru, která bydlí daleko od nás ve městě Kolín se svým manželem.Tedy mají kde bydlet.Když to na tetu přepíše,dojde k vyhazovu,protože teta nás vyplatí a je to prý jen pár korun, takže to pro ni není problém. Ale pro moji rodinu je to hrozná rána, protože novostavba , která ještě není hotová na mé zahradě patří mě a manželovi -kousek od tohoto domu, znamená pro nás, že nemáme kde bydlet. V novostavbě totiž není ještě zavedena elektrika, voda,podlahy, nábytek. Děsím se každý den a nevím si rady. dům ještě není hotov a my už platíme hypotéku. Tedy manžel.Poradte prosím co mám dělat.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Bez ohledu na to, kdo bude vlastnit zbylé podíly, vy svůj podíl prodávat nemusíte a nikdo vás nemůže vyhodit. Naopak. Pokud je bude vlastnit solventní majitel, který bude mít o váš podíl zájem, můžete za něj pořadovat velmi vysokou cenu.

blanka
hodnocení

Děkuji i Vám za odpovět. Máte pravdu je to tak.

re4zon
hodnocení

4x
"dojde k vyhazovu, protoze teta nas vyplati". To by 1. Teta musela byt pekna mrcha 2. Bud byste se museli nechat ukecat (coz nevim proc byste delali) nebo by se o odprodej musela soudit, coz je na roky a sance ze by se ji to povedlo je dost mala.
Nikdo vas nemuze nutit nic prodat. Zustante v klidu a na nejake bububu od matky neberte ohled, chce vas nejspis jen vynervovat.
blanka
hodnocení

Děkuji za odpověd. Ta odpověd je trefná, zjistila jsem, že je to tak.Máte pravdu a já už jsem více v klidu.I moje rodina už.

hodnocení

2x

V prvom rade odporucam investovat do pravnika a poradit sa s nim o tom, co moze matka urobit a co zase mozete urobit vy ako obranu. Vzhladom na vek matky moze byt jej spravanie ovplyvnene aj nejakou dusevnou chorobou pridruzenou k demencii, co by vam davalo sancu napadnut jej kroky ako pravne neplatne, vykonane v dosledku choroby. Tomu pravnikovi hlavne ukazte papiere a zmluvy, vyvarujte sa citovych vylevov a subjektivnych vyjadreni, ako ste sa predviedli tu.

Hlavne ziadnu paniku, matka vas ziadnym jednoduchym sposobom proti vasej voli zbavit podielu na dome nevie.

blanka
hodnocení

Děkuji moc za rady. Moje matka je opravdu duševně nemocná, potřebuji jen její chování probrat s jejím doktorem vzhledem mé situaci. Její chjování se totiž zhoršilo na agresi,A její francouské hole používá jako zbran , protože mě napadla a nejen mě , ale chtěla i mé děti uhodit. Takže proto budu jednat s doktorem jjím, už je to opravdu vážné.

hodnocení

0x

Ze zákona nemůže bez vážných důvodů, které musí doložit, vydědit.

doplněno 26.07.24 10:38:

Ze zákona děti nedědí určitou část? Já myslela, že ano a vydědit není tak snadné.

To ne, ale může si se svým majetkem dělat co chce, třeba věnovat armádě spásy.
Na druhou stranu, pokud má tazatelka svoji čtvrtinu zapsanou v katastru, tak žádný vyplácení nehrozí. Jedině prodej.
asd1

Vyplacení může nařídit soud..

Ale i kdyby tak nevidím problém, dostanou prachy dodělaj novostavbu a bydlí. Na ten měsíc co to zabere si koupí obytňák a pak ho zase prodá. Naopak bych se vyplatit nechal co nejdřív a měl svoje bydlení a svůj klid.

asd1

babkazov - jasně že dědí ze zákona a vydědit není jen tak. Tu její 1/4 nejspíš zdědila po otci a nikdo jí to nesebere (ověřit = stačí se podívat do katastru), ale ty matky 2/3 může matka za života prodat, darovat, přijít o to v exekuci atd, takže do dědictví to vůbec nepůjde.

hodnocení

0x

Vyhodit, ani vyplatit proti Vaší vůli Vás nemůže.

Odkázat, darovat, případně prodat svůj díl třeba psímu útulku, či nepřízpůsobivým občanům může ale i bez Vašeho souhlasu. Myslím, že byste se v tom případě odstěhovali dobrovolně a velmi rychle kamkoliv.

cdrom
hodnocení

0x

Že vy jste romka?

Asi jí musíte dost štvát, když přemýšlí o tom, jak se vás zbavit. A že potenciální dědic bydlí daleko a má kde bydlet, na tom nic nezmění, koukejte změnit vaše chování, protože tohle není samosebou.

To je má odpověď na vaši otázku, co máte dělat!

Jinak tady pletete spoustu věcí dohromady, ale domnívám se, že základ bude vyřešit ty rodinné vztahy, proč by se vás matka chtěla zbavit po 40 letech? Něco Účelově vynecháváte.

blanka
hodnocení

Dobrý den. Šla jsem s pouze poradit - už mi neodpovídejte na o mé otázky. Vaše chování textem , které vyjadřujete se mi nelíbý. Nejsem žádná Rumunka, to jste špatně pochopily, A mé chování k ní je normální , Chyba, pletet se já se k ní špatně vúbec nechovám, zato ona ano. Už mi nepište!

@blanka : ak s matkou a ludmi celkovo komunikujete stylom, ako to robite tu, tak sa nedivte nasledkom.
bab

To jak se chová matka má určitě nějaký důvod. Možná od vás čekala na stáří péči a starost o ní. Možná, že by se vše změnilo. Jak se chováte vy k ní tak ona k vám. Většinou staří lidé odkazují majetky těm, kdo o ně pečovali ve stáří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]