Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehet na ruce - nehojí se

Od: eschool odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

sestra má nehet, který se již min. 3 měsíce nehojí. Je ztvrdlý a bolí. Viz přiložený obrázek.

Vzniklo to asi tím, že si nechala tzv. "udělat nehty", tj. po manikůře, kdy jí udělali gelové nehty. Poté se asi nehet strhnul.

Nevíte, co s tím? Například nějaká mast. Případně k jakému doktorovi zajít - k dermatologovi?

Děkuji, Jarda

Nehet na ruce - nehojí se

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

5x
Na kožní, co nejdříve. Tohle je plíseň, evidentně nehtařka nepoužila nový pilník a už vůbec ne desinfekci.
eschool
hodnocení

Děkuji za zprávu. Je tedy objednaná na kožní. Jarda

hodnocení

1x

Zašla bych na kožní, ale před tím vyrýpat tu špínu za ostatními nehty. Ten zahnutý prostředníček je artroza, za čas vás to bude bolet, navštivte lékařskou vědu.

jiofa

maky: Já mám na monitoru prostředníček rovný. Nezkresluje vám nějak monitor?*smich*

Nehet na ruce - nehojí se #2
jiofa

A je to vše vyléčené. Ani doktor není třeba. PS.*mir* (legrace musí být když nejde o život).

Nehet na ruce - nehojí se #3

To jsem blázen, na první fotce je prostředník zahnutý jak fajfka.*nevi*

jiofa

maky: Omlouvám se, je to legrace a počítačový grafici věďí jak na to. Berte to jako k zasmání v tom bláznivém denodenním shonu.

jiofa, to mě nenapadlo, že lze tak snadno prstík uzdravit*smich*, musí se to prostě umět.*palec*

eschool
hodnocení

Děkuji, je tedy objednaná na kožní. Ostatní nehty si vyčistí.

Děkuji za radu ohledně zahnutého prostředníčku, bude to řešit.

Mějte se dobře, Jarda.

hodnocení

1x

Nepotěším tě, mně se to stalo podobné před 3 lety po manikúře a dodnes mi žandy předepsaný lék z kožního nepomohl. A ztrhnout to nedam.

chlochydess*

Ale ona už to ztrhnuté má, ona si to nepotřebuje "dávat ztrhnout". Ona je jenom netrpělivá, kdy to doroste. A ono to doroste. Takových rozmlácených drápů jsem měl za život desítky... A dnes to není poznat.

chlochydess*
hodnocení

0x

Někdo tady píše o plísni, ale plísně bych se nebál. Je to utržený nehet a hojící se nehtové lužko. To se nezahojí za 3 týdny a možná ani za 3 měsíce. Zamyslete se, jak dlouho Vám roste takový dráp, a když mu poškodily lužko, tak kolik asi bude rust? No do zítřejší diskotéky to nebude...

Každopádně to má vysušené, takže potírat aspoň obyčejnou vazelínou, aby to bylo hydratované a měkké. To poroste rychleji.

A soukromý vzkaz (jako včera té paní s vlasy podobné ochlupení varlete) - tak strašně chcete být krásné, až máte ruce jak dělník a vlásky jak 100letý mořeplavec.. :-D Ale tak pro krásu se trpí, že ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]