Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní výsledky z testů - plánuji do budoucna darování krve

Od: prosteanonym odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
Vím, že se testy dělají i tam, ale byla jsem si udělat komplet testy sama a vyšly mi tam hodnoty, kterým nerozumím, nepřijdou mi moc logické. Pozastavila jsem se hlavně u HIV combo, které mi vyšlo 0,08 (rozsah 0 - 0,99), Syfilis protilátky 0,2 (rozsah 0 - 0,89). Výsledky označeny za negativní. Prošla jsem si internet, ale těm popisům nerozumím. Může mi někdo prosím vysvětlit, proč tam nejsou nuly, když je to negativní? Moc sexuálních partnerů jsem neměla (dalo by se spočítat na prstech jedné ruky), ale jeden z nich byl trošku více "na ženy", poslední sex jsem měla cca před 2,5 měs.

Znamená to, že jsem s tím někdy do styku přišla, mám to a může se to rozvinout, nebo je to chyba měření, nebo co? Pokud nikdo nebudete vědět, nevadí, zeptám se přímo lékaře, ale pokud tomu někdo rozumíte, raději bych dostala odpovědi na tyto hloupé otázky zde. Nezlobte se a děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Pro negativní výsledek je stanoveno rozmezí 0-0,99.Vy jste pro test nereaktivní,interpretace HIV není u vás detekována.Vždy je tam povoleno nějaké rozmezí a je to jedno jestli je to hodnota pro cukr,cholesterol,krevní destičky,atd.Není to chyba měření a HIV se u vás nemůže rozvinout.

Nejlepší prevence je vždy používat kondom.HIV není ani tak rozšířené jak genitální bradavice,genitální herpes,kapavka,chlamydie.A samozřejmě chrání před nechtěným otěhotněním.

prosteanonym
hodnocení

Děkuji za odpověď, takže ty hodnoty nemusí mít s virem nic společného, zároveň říkáte, že to není chyba měření. Tak z toho nejsem moc moudrá. :)
Vy jste používal kondom s Vaší partnerkou? Já se zde nebavím o nějakých úletech, vždy se jednalo o vztah, zase tolik vztahů jsem myslím neměla (na prstech jedné ruky, skutečně). Sexuální partnery jsem mimo vztahy neměla žádné, na to nejsem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]