Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyalgan artróza v prstech

Od: elisa24® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, aplikuje je injekce hyalgan do kloubů v prstech při artróze? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě srtroza? Ne artritida?

hodnocení

Ano, konkrétně polyartróza (+ karpály + revma). Artritida asi ne, když výsledky krve neukázaly zánět.

hodnocení

Co prosím dělat s kombinací polyartróza + revma + karpály? Je nějaký doktor, který by řešil všechno? Babička byla na rehabilitacích - magnetech, ultrazvuku, proudech - nepomohlo, na revmatologii dostala Condrosulf, po 14 dnech žádné zlepšení, asi půjde na operaci karpálního tunelu, ale možná to není hlavní příčina. Mívá vždycky hlavně ráno oteklé horní části dlaní a nemůže pokrčit prsty, což vypadá spíš na atrózu - někdy je to horší a někdy trochu lepší. Neví, jestli si to má chladit nebo zahřívat - každé chce opak.

Máte doma konopí ve vazelině? A už jste ho zkoušeli na noc do bavlněných rukavic? K dostání v pracovních oděvech nebo v drogerii v koutku pro zahradníky za cca 20 kč. Vyzkoušejte!

hodnocení

Tohle benu.cz/...? To zrovna doma mám, to používám na mozoly já. Bylo by super, kdyby to pomohlo, děkuji za radu. Nebo koukám, že v jiném vlákně jste radila toto: konopnytata.cz/... . To vypadá kvalitněji, vyzkoušíme :).

mate59
hodnocení

2x

Co vím,tak hyalgan se dává do kolenních kloubů,ale do prstů ne.

hodnocení

Oběma děkuji, objednala jsem gel se 1800mg CBD. Kdyby měl někdo další rady, uvítám.

Nedá mi to, musím napsat ještě i svou zkušenost. Poraďte babičce Paralen při boletech a je dobře na noc. Teď jsem objevila Dr.Max má v akci Paracetamol. Mám ho týden a funguje nejlépe z toho, co jsem kdy v životě proti bolesti užila. A jestli babička, nejspíše bude stejně stará jako já, mívá křeče, je dobré Paralen/Paracetamol vzít současně s magneziem, hořčíkem. Kupodivu to bezvadně funguje.

hodnocení

Moc děkuji, poradím. Také mívá křeče v noci. Používá Ibalgin už řadu let pokaždé, když ji něco bolí. Není ibuprofen léčivější na záněty ve srovnání s paracetamolem? Nebo ten paracetamol sice neléčí, ale tlumí tu boles účiněji? To se může Paralen užívat dlouhodobě? Jak silný prosím máte a berete si jednu tabletu nebo půlku? Kdy? Nevíc ji ruce bolí po ránu.

mate59

Pokud mívá křeče končetin,kupte jí Magne B6, tabletu denně,může to být nedostatek hořčíku.

hodnocení

Ano, to má, i nějaký silnější horčík předepsaný nebo doporučený doktorkou.

S takovými bolestmi a vrozenou artritidou já se trápím několik desetiletí. Problém je v tom, že ty záněty dělá pošahaná imunita. Naprosto bezdůvodně a navíc, ještě se stěhuje. Většina prášků Brufen atd, neléčí, jen tlumí zánět. Po Paralenu nebo Paracetamolu nemám klouby tak horké a bolavé. Dělá mi dobře teplo, z ledování bych umřela. Večer většinou poznám, že bude zle. Mám pocit, že mi něco leze po kůži nebo mi někde něco cuká nebo mě normálně některý kloub bolí. A tam je čas na prášek + hořčík.

hodnocení

Moc děkuji za zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]