Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol..je to možné?

Od: zuzi* odpovědí: 27 změna:
Dobrý den,manzel mi tak trochu dost pije..Jatra má v háji,snažím se pomocí.. Zařídila jsem 2 psycho doktory,manzel souhlasí.. Alkoholem řeší deprese práci,systemm..Vsichni víme že alkohol je to cesta do pekla a proto hledám pro něj pomoc co mi síly stačí.. Nedokaze přestat hned a teď.. Včera jsme si dali 2 skleničky vina,já po čase namereno 0,4 promile on 1,4..Tvrdí,že nepil, jen to cos mě měli spolu..Pry má v háji jatra, že tomu vyššímu promile sám nerozumi..
A je teď nevím jestli mi lze a zda je možný,že má jatra tak v háji a je možné,že i když vypijem to samé,tak já jsem na 0,4 a on 1 4..Je to možné?Já merim,vážím 164 65kg on 185 111kg..V minulosti mi s alkoholem už nejednou lhal,takže hledám odpověď zda je toto možné,nebo mi lze..?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

21x
Ty mu chceš maximálně pomoci a dáte si spolu víno? Tak to mi stačí
zuzi*
hodnocení

Rozumím,pos...rala jsem to..Už to dělat nebudu...Dekuju za názor..

chlochydess*
hodnocení

11x

Já mysím, že Vám lhal a někde po cestě od Vás na záchod má dobře schovanou flašku. Alkáči Vám nabulíkají cokoliv, jen aby odklonili pozornost od chlastání. Nakonec ještě Vy budete ta špatná, protože se mu montujete do závislosti a to si závislák nenechá za žádnou cenu líbit. Flaška je Vám nadřazená, vztah a vše ostatní je druhořadé. Poměrně významný důvod pro rozvod... Hezký den.

P.S.: Snažit se nepít, mít nemocný játra, ale i přesto se večer nalejvat vínem... *zed* Popravdě Vám to asi moc nedochází oběma.

zuzi*
hodnocení

Dekuju moc, pomohl,pomohla jste mi MOC..Vaše slova jsou jak od psychologa..Bojuju s ztěžkym alkoholikem..20 let skvělý,nebeský otec i manzel..teď se zbláznil.. Ráno jsem mu namerila přes 1 promile..rikam,nepij,prosím,,počkáme uvidíme.. Tedď ve 12h..má 1,4 a říká že já jsem mimo,že to není možné.. a podobne kraviny..Trvá na tom,že nic nepil..Jo,už vím,že bojuju s nemocným člověkem.. He těžký se dívat jak vás milovany padá a ztrácí realitu..

hodnocení

9x

Co znamená, že jste zařídila 2 psycho doktory? Manžel potřebuje hospitalizaci v léčebně. Tam budou zvyklí na třesení se, budou vědět, co s tím dělat, a psycho doktorů dostane, kolik bude potřebovat. Až se vrátí, tak si pamatujte, že nesmí ani kapku a Vy před ním také nepijte. Ano, lhal Vám - pospěšte si s tou léčebnou, ještě když máte dvě děti. To musela být bizardní situace *zed*, nabídnete alkoholikovi, po kterém požadujete abstinenci, alkohol a pak si oba jdete změřit, kolik máte promile?

zuzi*
hodnocení

..ano,souhlasím...Už je toho na mě moc..Tolik agrese v alkoholu.Verte hrozná agrese...Ano,asi jsem se už taky trochu zbláznila.. Na mou psychiku je toho už moc.. ...Naprosto s vámi souhlasím.. Proto jsem prosila lidi o pomoc..Dali jste my vy i všichni tady velkou silu.. Prostě nic,ani kapka a doktoři.. Moc,moc děkuje tonouci se člověk..

asd1
hodnocení

8x
Kecá, chlastá bokem tajné, nejspíš něco tvrdyho. Hledej flasku někde na záchodě, ve skrini atd, prelite do nějaké petflasky apod.
Dávat si ještě skleničku vina je kokotina, jen ho v chlastu podporujes.
Pokud nedokáže sám přestat okamžitě a úplně, tak jedině pobyt v odmastovne. Ovšem pokud nechce přestat on sám, tak nepomůže ani to, a nejrozumnejsi je rozvod a utéct, aby tě nestahl sebou..
zuzi*
hodnocení

Dekuju i vám za názor.. Ano,věřím,že to má někde schované.. Pobavil jste mě.. hledat v záchodě.. všude.. Mate pravdu..Teď tu se mnou seděl na zahradě.. a prý, že nelze..blabkabla...Jen utici slovně na mě a obhajuje že je to nesmysl.. Mlčím,nereaguju..vím.. Ano,pos...rala jsem to a občas mu trochu dám.. Už je vše prý.. nic nenajde,tak čekám útok.. agresi...půjde si koupit sám.. Vím,bojuju s nemocným člověkem.. Ano,má sklenička s ním je Kokotina,mega souhlas.. aaachjooo..

Píšete, že pán Vás pobavil tím, že láhev může být schovaná na záchodě. Nesmějte se tomu, je to pravda. Známá paní, /dnes už nežije/, měla láhev vodky ve splachovači na WC. Tehdy se ještě splachovače dělaly u stroopu, ne za mísou dole. Tak to pro ni byl artistický výkon - vylézt na mísu, odstranit poklop, vytáhnout láhev...Na záchod chodila posedět často, už od rána a kolem 8 hodin už měla pěkně naváto. Alkoholici jsou fikaní, je to tak. Jaga.

hodnocení

6x

"...víme že alkohol je to cesta do pekla a proto hledám pro něj pomoc co mi síly stačí..." "...jsme si dali 2 skleničky vina..."

...takže chcete říct, že se snažíte ho do toho pekla snažíte dostat co nejrychleji? *sok*

"Nedokaze přestat hned a teď"

V tom případě to nedokáže vůbec, protože to je základní předpoklad.

zuzi*
hodnocení

Ano,souhlasím s vámi.. Potentovaka jsem to..Dívat se na jeho třes celého těla je strašně,tak jsem mu dala.. Ano,potentovala jsem to..

makk
hodnocení

4x

1. Pomoci se dá jen někomu, kdo pomoct chce.

2. 100% pije bokem.

zuzi*
hodnocení

Ano,nejsem de...bil..pochopila jsem to taky..Dekuju za vase potvrzení.. Utoci na mě slovne, že lzu já.. Bojuju s pacientem..Já to podpořila, že mu dala skleničku.. Beru a slyším vás,dekuju

hodnocení

2x
Základní je, aby opravdu to chtěl on sám, ke kvůli rodině, práci, či čemukoliv jinému.
Musí to chtít jen a pouze kvůli sobě, jinak to nemá sebemenší význam.
K něčemu ho nutit, či nějak něco pro něho dělat, taky nemá význam.
zuzi*
hodnocení

Dekuju moc za názor.. Ano,topim se už s ním i já psychicky.. Ztraci realitu...Pije..Já proč a kde jsi vzal tolik promile 1,4 v poledne..Utoci na mě, že já jsem mimo a utoci na mě.. Ano,není možno pomocí někomu,kdo pomoc nechce.. Je strašne žít 20 let krásného života,dále 2 nedospeky kluci a ten člověk se vám ztrácí před očima.. Dekuju

Mám kamaráda,již mnoho let vyléčený alkoholik, od léčení ani kapku. Když to vypravuje, jak bylo na léčení, doktoři poznají už po chvíli, jestli to vyjde nebo ne, většinou to nevyjde. Bohužel. Když někdo říká, poslala mě sem rodina, manželka, známí, kolegové, tak to je předem prohraný. Dotyčný musí sám chtít, když nechce, skončí to většinou špatně, někdy i hodně špatně. Spolužák se uchlastal krátce po čtyřítce. Do poslední chvíle tvrdil, že to má pod kontrolou, že může přestat třeba okamžitě a o léčení nechtěl slyšet vůbec nic. Skončilo to na hřbitově.

chlochydess*
hodnocení

2x

Doplňuji - schválně se zkuste podívat do nádržky toalety, to je taková klasická skrýše, kde by nikoho nenapadlo flašku hledat. Nebo pokud jste drobná, popadněte štafle a koukejte do těch podhledů a různých výlezů na půdy a podobně. Prostě někde ve výšce tam, kde běžně nedosáhnete. Někde tam na něco narazíte..

zuzi*
hodnocení

Strašně vám dekuju za pomoc v myšlence...Už se s ním "topim"..Jak bude chvilka budu hledat.. Znám ho,v alkoholu je agresivní a už začíná být,že mu nevěřím,že nepil..Nereaguju,mlčím...a už mi píše sms,že je neskutečně...nasra...nej...,že mu nevěřím...Sama nevím jak reagovat..Snad pomůžou ti doktoři..Dekuju moc

hodnocení

2x
"Jatra má v háji,snažím se pomocí.. jsme si dali 2 skleničky vina," Nevím ale toto opravdu stačí jak moooc se snažíte, jen k tomu chybí uřesnění "o co se snažíte" -aby přestal lemtat nebo aby se dříve upil k smrti a byla jste volná?!
zuzi*
hodnocení

Ani,souhlasím.. Mam svagra doktora,jeho bratra v rodině.. a říká...okamzite přestat, okamzite..Uznávám,pohnojila jsem to..Dekuju za nazor

aaa
hodnocení

2x

Jestli má v háji játra, tak pořád bude platit žádnej alkohol, nic a s nikým. Ale už může být pozdě. Alkoholikům se játra netransplantují. A to, že sis dala s ním skleničku, tak to si to dodělala úplně. Tím mu ještě víc škodíš. Tam platí jediný, že musí chtít sám a nebo krchov. Má jenom dvě možnosti. *nene*

"Nedokáže přestat hned a teď.. " - je jenom výmluva. Za to bych nedal ani zlámanou grešli.

"a proto hledám pro něj pomoc co mi síly stačí." - To Tě přivede do hrobu za ním. Zničí Tě to.

zuzi*
hodnocení

Dekuju za názor,četla jsem pořádně.. Jak už jsem psala výše,asi,asi určitě jsem to pohnojila..Jeho bratr doktor lékař na něj utoci jak může.. a ten říká...nic..léky na tras,ale manzel..to nedokaze...Lze mu i v telefonu,že s chladtem se drží,lze..a já blb ...mu dovolím skleničku.. Je to velký boj..a naši 2 kluci 14,17 už tím dost trpí.. Hmm,dekuju

asd1
hodnocení

2x

Po doplnění popisu situace - těžkej alkoholik, chlastá fur a hodně, tají to před tebou, lže ti a je agresivní.

Buď okamžitě přestane chlastat a nastoupí do odmašťovny (ústavní léčba), nebo podej žádost o rozvod a odstěhuj se od něj. Okamžitě, na nic nečekej.

Jakýkoliv jiný řešení je špatně, neřešit azůstávat s alkoholikem = stáhne pod vodu i teba.

Teď hned zajde k lékaři aby ho do odmašťovny poslal (pokud nestihne dnes tak zítra ráno) a taky hned ti ukáže všechny schovky kde má chlast a vylejete to do hajzlu. Když ne, tak hned zítra zajdi za advokátem sepsat žádost o rozvod a začni hledat i bydlení jinde.

Preco by si mala ine byvanie hladat ona? Vyrazit treba ozrana, poradit sa s pravnikom, ake su moznosti.

Totiz za trvania manzelstva nechat ozrana sameho doma = narobi dlzoby na byte a platit ich bude manzelka.

hodnocení

1x

Nas panelakovy alkoholik chodil "mame nakupovat". Pri postovych schrankach, kde mame krabicu na zber starych letakov, bola vzdy prazdna ploskacka vodky, ktoru stiahol cestou z obchodu. Zena sa s nim rozviedla pre jeho pitie, napokon ako 52 rocny zamrzol na ulici, kde skoncil po vyhodeni z bytu. Dlhe roky mu rodina ponukala moznost nastupit na liecbu.

Ten vas bud okamzite nastupi na liecenie (bez vyhovoriek ako "o mesiac" alebo "teraz nie, mam choru pecen"). Mate v CR moznost policajne vykazat agresivnu osobu z bytu, aj ked ho vlastni alebo tam ma pobyt? U nas staci zavolat policiu a oznamit, ze partner je agresivny, vyhraza sa a oni maju moznost mu na niekolko dni zakazat vstup do bytu a priblizenie k vam. Takto ho trosku precvicite.

Na 100% ma doma skryse s chlastom a priebezne drzi hladinku.

hodnocení

0x

Cesta z alkoholismu vede jen přes abstinenci. Žádný podporuji ho tím, že si dám dvě skleničky.

Ale k dotazu - nevíme, jak moc má špatná játra, ale horší játra skutečně znamená pomalejší obbourávání. Naopak proti svědčí to, že váží v podstatě 2x tolik. Usoudit jednoznačně, jestli lhal nebo ne, se podle mě nedá.

Příště mu měřte alkohol před pitím, ale on sám by měl přestat pít úplně a hned. Jinak si přivolává mrtvici a vy se pak budete starat o ochrnutého 110 kilového chlapa.

km
hodnocení

0x

vyjádřím se jen k těm promilím: skoro mi přijde, že i může mít pravdu, že to je možné - 0,4 a 1,4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]