Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho se vyléčí reflux?

Od: kvitek odpovědí: 12 změna:

Zdravm,

dnes mi lékař řekl, že to vypadá, že mám reflux. Poslal mě na gastroskopii, kde mě objednali až na září a napsal mi tablety Omeprazol. Chci se zeptat, po jaká době se ten reflux vyléčí? A jak je to se sladým? Mohu si dát nějaký bonbon za den nebo ne?

Děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aladar
hodnocení

3x

Můj gastroenterolog mi řekl, že reflux, to vracení kyseliny do jícnu, že léčit neuměj. Že uměj jen tlumit produkci té trávicí kyseliny solné.

vernon
hodnocení

2x
Neutralizuje žaludeční kyseliny. Neléčí...
kvitek
hodnocení

Jde ten reflux vyléčit?

Je to individuální, ovlivňuje to strava, ale dost často ne.

pavlik

Zcela zásadní je odbourat stres a mít dostatek pohybu. Zvrátit to už nelze, ale je to jediná cesta, jak mít potíže, co nejmenší. Prášky a vhodná strava je už jen takové hašení požáru.

hodnocení

2x
Spíše než prášky (po přečtení vedlejších účinků jsem je nebral) mi dlouhodobě pomohla změna návyků. Žádná sladká kakaová snídaně, když sedím, tak nemačkat břicho úzkými pevnými kalhotami a páskem, když se to začalo ozývat po "dietní chybě", tak spláchnout pivem. Ideálně po jídle procházka, nebo cokoli vestoje, aby jídlo kleslo do střev. Nepít černý čaj, přestože je hořký a nesladím, tak to horšil. Vyšší polštář na spaní a necpat se ani nepřepíjet těsně před ulehnutím. Trápilo mě to skoro denně několik roků, teď už o problému cca 5 let prakticky nevím.
Pivo mi taky nevadí, ale Kofolu už nemůžu. Černý čaj mi dělá dobře. Každý to má asi jinak.

hodnocení

2x

Úpravou jídla se zklidní a nebudou potřeba ani prasky

km
hodnocení

2x

asi úplně vyléčit, v tom pravém slova smyslu, se nedá

pb®
hodnocení

1x
Omeprazol reflux neléčí. Reflux lze vyléčit na rehabilitaci tak, že budete cvičit předepsané cviky, které posílí ty správné svaly.

hodnocení

0x

Velice podobná otázka tady proběhla nedávno ZDE

hodnocení

0x
Vyléčit se nemusí. Měla jsem i operaci, ale stejně beru Nolpazu. S kávou jsem se rozloučila. Ale černý čaj mi nevadí. Vadí mi zelený a některé ovocné. Reflux mi zjistili před 20 lety. Nemůžu mastná jídla, kávu, krémové zákusky, kyselé džusy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]