Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to vhodné?

Od: laurra odpovědí: 14 změna:
Dobrý deň rada by som sa niečo opýtala zaujímal by ma váš názor :) Možno len preháňam ale je podľa vás vhodné keď má niekto bosé nohy na návšteve? Dnes ideme s mamou a s mladším bratom na také menšie posedenie-návštevu k mojej kamoške teda k jej rodičom keďže jej mama sa kamaráti s mojou lenže mne sa nepáči to že mama bratovi vybrala sandále to znamená že keď tam prídeme a vyzujeme sa tak brat bude mať bosé nohy je to podľa vás ok na návšteve? Čítala som na diskusiách keďže ma to zaujímalo že to nie je úplne vhodné a popravde trochu mi to vadí keďže je to moja kamoška a nechcem aby si niečo pomyslela brat má 13 ja 16 ale ja budem mať tenisky a ponožky a mama tiež

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Já si nosím na návštěvy svoje tenké a lehoučké pantofle z Pepca. V sáčku se vejdou i do kabelky. Bosa bych být nechěla a cizí pantofle, co mi nabídnou, to mi už vůbec nedělá dobře. V jeho případě bych si vzala do kapsy takové ty nízké ponožky a po vyzutí sandálů si je v tichosti hned navlékla..

ltz
hodnocení

4x
Stačí přece vzít sebou nízké kotníkové ponožky, ty si nazout a nebýt tak naboso.

hodnocení

2x

Mně osobně by to nevadilo, jinému třeba ano, čili bych doporučoval vzít si do tašky nějaké trepky nebo aspoň ponožky.

tj
hodnocení

2x
Ne :) není to vhodné. Není to ani hygienické a vypadá to blbě. Ponožky, pantofle, v případě dam postačí i silonky.

asd1
hodnocení

1x

Může (měl by) si vzít pantofle.

Naboso - obecně nehygienické/ nevhodné.. Ael záleží na místní zvyklosti, někde se nepřezouvaj a v bytě chodí v botách, což třeba mně přijde jako hnus.

vernon
Taky chodím po baráku v botách. A co jako?
Samozřejmě jen když je sucho.
asd1

Nejde ani tak o svinčík z bot, ale že v botě noha nevětrá = zapařeniny, houbičky, když si jdeš lehnout na gauč a nebereš to přes koupelnu tak to zavane přes celý obývák... Ale třeba se vůbec nepotíš a noha v botě je OK. Já bych teda nedal, ráno se obout, chodit někde, pak přijít domu a zůstat v těch botách až do večera.. Zlatý pantofle.

kmet
hodnocení

1x

Na boso nedoporučuju, to už je lepší ponožky do sandálů. Musím zmínit něco, co si asi neuvědomujete při psaní textu. V celém textu není čárka. Tahle dlouhé texty poslouchám předčítané a ještě v kombinaci s cizím jazykem je to velice nepříjemné a nesrozumitelné, je potřeba se soustředit na text a čárku si domyslet. Tedy, pokud je neděláte záměrně v domnění, že nejsou důležité, už víte, že jsou. Pokud je neumíte dělat, máte pochyby, naučte se to. Případný dětský věk neomlouvá, kdo je schopný napsat takový text, je schopný dělat i čárky. A dávat je správně za slovo, ne až před dalsí slovo, jak se často vidí.

hodnocení

1x

Je to diskutabilní. Na návštěvě chodit bosky, nosit si sebou papuče nebo nízké ponožky. Sama nevím. U ženy je to jdnoduché, silonkové ponožky do sandálků to jistí.

Objevila jsem skvělou věc. Antiperspirační deosprej na nohy cca 60 kč. Krásně voní a fakt se nohy nepotí. Na návštěvě se jeden nemusí bát, že zasmradí celý byt, když se zuje. Je docela možné, že budou i spešl pro muže.

Je to vhodné?
Babko když není člověk prase, tak nepotřebuje sprej.

ernie, fakt máš pocit, že bych mohla být čunětem? Byť jen na chvilku? *alene* Jen abys neumřel neinformovaný. Sandálky a letní boty vůbec, často nemají výstelku nebo jak se tomu, co je pod chodidlem říká, koženou. Když ji má z nějakého "bakelitu" tak se chodidla strašně potí a pálí. A také jsou lidé, kterým nohy smrdí odjakživa. Mému vnukovi smrděly nohy, už když byl novorozencem. Je na značkové ponožky a boty ujetý a vím, že by nic z toho, co má, neobul nemytý. Loštická tvarúžkárna je proti němu záhonem fialek.

damandys
hodnocení

0x
Bosky rozhodně nedoporučuji. A nebral bych ani vladtní pantofle, mě jako hostitele by to urazilo.

hodnocení

0x
Myslím, že touto otázkou byste se neměla znepokojovat. Je to věc vaší matky. Ona sama nejlépe ví, zda se jedná o oficiální nebo kamarádskou návštěvu. A u 13letého chlapce je to celkem jedno. Pokud bude mít někdo pocit, že bosýma nohama dělá ostudu (já bych neměl), bude to v jeho očích ostuda matky. Podle vašeho popisu jde spíš o přátelskou neformální návštěvu, tak bych byl v klidu.

kdosi
hodnocení

0x

"Když jsi v Římě, dělej jak římané dělají."

Její a tvoje matka jsou kamarádky, za tvého bratra tady odpovídá tvoje matka a jeho obutí/vyzutí jde na její triko. Je dobře možné, že ví něco, co ty nevíš. Zeptej se jí na to, třeba ti odpoví. Nebo si to jen neuvědomila.

Pokud se bratrem dohodneš a donesete si ponožky pro něj, tak asi taky toho moc nezkazíte. (A sundat si je může snadno.)

Navíc je mu 13, to je stále ještě napůl dítě.

Někde to vadí, jinde to nevadí, je to dost individuální.

Byl jsem na návštěvě, kde bylo nemyslitelné si zout lakovky (polobotky), nebo byť jen rozepnout oblek. Majitel domu se honosil (opravdu, doslova) středoškolským titulem.

Byl jsem na návštěvě, kde jsem byl bos a oblečen jen do bederní roušky, ostatně jako všichni, holky měly ještě pruh látky přez prsa. Oba hostitelé a polovina hostů vysokoškoláci, ale nikdo to nepovažoval za důležité.

Absolutní měřítko univerzálně platné není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]