Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paleni žáhy reflux?

Od: alin odpovědí: 7 změna:
Zdraví zeptám se kdyby náhodou měl někdo zkusenost posledních par měsíců mě palela zaha cca 2x do týdne po nějakém těžším jídle nebo když jsem si dal náhodou o víkendu alkohol tak druhy den po jídle o to horší. Je pravda ze se nestravuji úplně zdravě. Teď poslední týden jsem vynechal nezdravě věci snažím se dietni, jediný co mám od te doby je časté říhání ale zaha Nepálí nic žádný problém až na cca 50 rihnuti přes den je možné ze by to mohlo být od refluxu a srovná se to samo? Je teda pravda ze piju čistou vodu ale jemně perlivou a te vypiju denně cca 4 litry je možné ze by to mohlo být tím ( pil jsem tolik vždy jen nevím jestli teď vnímám více to říhání , je pravda ze po jídle to je v poho.budu rad děkuji moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

tak perlivou na tu zapomeň a dej si půl lžičky sody bicarbona s vodou. A jestli je to reflux to řekne doktor na gastroenterologii po vyšetření...

hodnocení

0x

Reflux je špatně těsnící zpětná klapka. Žaludeční šťávy se vracejí do úst a leptají cestou jícen, hltan i hrtan. V noci se mohou z úst dostat do dýchacích cest a leptat průdušnici. Proto by bylo vhodnější vyhledat lékaře. Než přijdete na řadu, kupte si pastilky Renie, ty neutralizují přebytek kyselin v trávení. To pálení žáhy nemusí být z refluxu, mohou to být vředy a ledacos jiného. Myslím si, že střídmost v jídle vám jen prospěje. Nejen střídmost, ale trošku být v jídle vybíravý. Vyhýbat se tučnému a smaženému. A vlastně sám musíte vědět, co vám nedělá dobře.

alin
hodnocení

Dobře děkuji moc ještě zkusím týden jestli se to zlepší omezim trochu to pití Perlive vody pokud ne půjdu k dr.

hodnocení

0x
Bublinky na reflux nesmíš vůbec, přiměřená strava (netřeba zas hustokrutých diet) je základ a hlavně nepřežírat se - raději více menších porcí. Poslední jídlo aspoň dvě hodiny před spaním. To jsou ale základní věci, které vygůůůglíš během vteřiny. Rady typu soda jsou k ničemu, potřebuješ řešit příčinu a ne jen hasit důsledek. A místo sody jde u doktora předepsat mnohem přínosnější věci. A 4 litry vody - to seš velbloud střádající zásobičku do hrbu?
alin
hodnocení

Dobre děkuji, určitě mi to zhoršuje ty bublinky zkusim neperlivou vodu. No takhle už to mám od narození no vždycky jsem vypil kolem těch 4 litru.
hujer

Běž za doktory! Nepíšeš kolik ti je, ale otec také měl podobné příznaky, svalovalo se to, že jde o prkotinu, pakže je to žaludeční neuróza apod. Po řádném rtg žaludku - diagnostikován karcinom... následovala operace a... po 5ti měsících

++.

alin
hodnocení

Mě je 25, dobře děkuji jako zatím žádné potíže nemám a jak píšu zrovna zdraévě jsem se nestraval v posledních měsících pokud nepřijde nebo se objeví něco nového určitě půjdu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]