Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrémní nesnášenlivost rušivých zvuků - jsem sám?

Od: gan odpovědí: 12 změna:
Zdravím, existuje tu ještě někdo, kdo taky extrémně, jakože fakt bytostně nesnáší různý rušivý zvuky? Příklad- vrzání, skřípání, klepání.. hlavně tohle, typicky v autě. Jsem od nátury extrémní kliďas, ale tohle mě dokáže tak nastartovat, že se sám divím . V práci ve strojích nosím sluchátka s noise cancelingem, protože prostě vržou, klepou plasty atd a já z toho fakt šílím když to mám poslouchat 12 hodin denně.
Je tu ještě někdo, kdo si takhle užívá rušivých zvuku? Jak to zvládáte? Dá se to nějakým způsobem potlačit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, ne zrovna Extrémní nesnášenlivost, ale začínám být alergický na štěkání ratlíku pod okny.

liska5
hodnocení

1x

Někdy, když jsem psala na tabuli, tak se ozvala jistá žákyně, že se z toho zvuku zblázní.

Pak jsem zažila, jak kluci trápili holky přejížděním polystyrénu po skle.

Šla jsem kdysi za horskýn vůdcem na Gerlach a jemu tak strašně vrzalo koleno, až mi z toho bylo zle..

Taky mi nedělá dobře to prokřupávání prstů, jak má někdoi ve zvyku.

*křup x60*

hodnocení

1x

Mi nějak došlo, že na Rozptylové louče a v jejím okolí je ticho, jen šumění macešek a tůjí. Tak jsem ráda, že v tom tichu ještě nejsem a nevadí mi nic. Když bydleli pode mnou cygani, tak jsem se naučila poslouchat hudbu a mluvené slovo se sluchátky. U počítače a také v noci. Spoluobčané jsou už dlouho pryč, takže slyšívám od sousedů různé jiné zvuky a pazvuky, téměř pod okny dětské hřiště. Nevadí mi to. Až na té loučce budu bydlet, užiju si ticha dost. *smich2* Si říkám

hodnocení

1x
Syn to tak má. Je to neřešitelné. Nemůže s námi společně jíst, spát - vše slyší. Dokonce i normálně tiše spící bratr v autě je pro něj k zešílení. Špunty žádné nesnese, bílý šum by šel - kdyby ho neměl celou noc úplně nahlas. Takže je v děcáku sám a nás čeká přepážka...

km
hodnocení

1x

vyhledejte si hyperakuze a misofonie

hodnocení

0x
Každej máme nějakou úchylku. Někdo s ní dokáže normálně žít, jiný s tím má potíže.
jk2021

Citlivost na zvuky je úchylka leda tak ve vaší trollí hlavě... stačí mít jen poněkud citlivější sluch a slyšíte každý rozhašený ventilátor v okolí - zejména v noci, kdy většina ostatních ruchů utichne, je to jako byste ho měl přímo u hlavy.

hodnocení

0x

Jsem alergický na nastartovaná auta pod okny. Nevadí mi, když auta projížedějí, případně když někdo nastartuje a chvíli nechá zahřát motor. Ale když tam to auto s nastartovaným motorem bůhví proč stojí desítky minut a řidič občas ještě mototor protůruje, mám chuť mu hodit na střechu květináč*bum*. A stává se to téměř denně.

km
hodnocení

0x

velmi mě ruší hluk z ulice, teď je to nepříjemné, protože je horko a je třeba mít otevřená okna...
šumení řeky, jezu mi nevadí, šumění listí stromů při větru také ne, ptáci také ne

nov
hodnocení

0x

Vrzání plovoučky nebo židle od souseda o patro výš a splachování po půlnoci.

kmet
hodnocení

0x

Ve filmu Mary a Max má hlavní hrdina Max taky problém s různými zvuky, deptají ho, ten má aspergerův syndrom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]