Extrémní nesnášenlivost rušivých zvuků - jsem sám?
Od:ganodpovědí:12změna:
Zdravím, existuje tu ještě někdo, kdo taky extrémně, jakože fakt bytostně nesnáší různý rušivý zvuky? Příklad- vrzání, skřípání, klepání.. hlavně tohle, typicky v autě. Jsem od nátury extrémní kliďas, ale tohle mě dokáže tak nastartovat, že se sám divím . V práci ve strojích nosím sluchátka s noise cancelingem, protože prostě vržou, klepou plasty atd a já z toho fakt šílím když to mám poslouchat 12 hodin denně. Je tu ještě někdo, kdo si takhle užívá rušivých zvuku? Jak to zvládáte? Dá se to nějakým způsobem potlačit?
Mi nějak došlo, že na Rozptylové louče a v jejím okolí je ticho, jen šumění macešek a tůjí. Tak jsem ráda, že v tom tichu ještě nejsem a nevadí mi nic. Když bydleli pode mnou cygani, tak jsem se naučila poslouchat hudbu a mluvené slovo se sluchátky. U počítače a také v noci. Spoluobčané jsou už dlouho pryč, takže slyšívám od sousedů různé jiné zvuky a pazvuky, téměř pod okny dětské hřiště. Nevadí mi to. Až na té loučce budu bydlet, užiju si ticha dost. Si říkám
Syn to tak má. Je to neřešitelné. Nemůže s námi společně jíst, spát - vše slyší. Dokonce i normálně tiše spící bratr v autě je pro něj k zešílení. Špunty žádné nesnese, bílý šum by šel - kdyby ho neměl celou noc úplně nahlas. Takže je v děcáku sám a nás čeká přepážka...
Každej máme nějakou úchylku. Někdo s ní dokáže normálně žít, jiný s tím má potíže.
jk2021
Citlivost na zvuky je úchylka leda tak ve vaší trollí hlavě... stačí mít jen poněkud citlivější sluch a slyšíte každý rozhašený ventilátor v okolí - zejména v noci, kdy většina ostatních ruchů utichne, je to jako byste ho měl přímo u hlavy.
Jsem alergický na nastartovaná auta pod okny. Nevadí mi, když auta projížedějí, případně když někdo nastartuje a chvíli nechá zahřát motor. Ale když tam to auto s nastartovaným motorem bůhví proč stojí desítky minut a řidič občas ještě mototor protůruje, mám chuť mu hodit na střechu květináč. A stává se to téměř denně.
velmi mě ruší hluk z ulice, teď je to nepříjemné, protože je horko a je třeba mít otevřená okna... šumení řeky, jezu mi nevadí, šumění listí stromů při větru také ne, ptáci také ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.