Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání a alegrie na prach

Od: jasan1 odpovědí: 8 změna:

Zdravím, pracuji na stolárně v prašném prostředí a poslední dobou cítím tlak na hrudi a pokašlávám. Praktický lékař mi dal žádanku na alergologii, kde půjdu na podzim. Pokud by se ukázalo, že mám alergii na prach, musel bych změnit zaměstnání nebo by mi daly léky a mohl bych pracovat i nadále v současném zaměstnání? Díky za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

6x

To nemusí být žádná alergie. Ono v prašném prostředí lidé kašlou jaksi přirozeně, protože je prach dráždí na sliznici dýchacích cest.

Poradit lze pouze nosit vhodné ochranné prostředky a tedy brýle a respirátor. Ty Vám má zaměstnavatel okamžitě přidělit, pokud je prostředí prašné, což podle Vaší reakce je.

Léky na nedodržení pracovní bezpečnosti ještě bohužel nevynalezli. Jednejte se zaměstnavatelem.

hodnocení

5x
Respirátor.

hodnocení

1x
To není žádná sranda. Na alergologii jděte co nejdřív. Anebo změňte zaměstnání co nejdříve. Až se astma projeví v plné síle už se ho nikdy nezbavíte a budete sebou neustále nosit spreje a kortizol pro případ nouze.
jasan1
hodnocení

Objednali mě až na říjen.

Jestli jste neměl problémy nikdy předtím, tak to může být nemoc z povolání. Respirátor může být vhodný, ale jestli je to alergie, nepomůže. Stačí jedna molekula alergenu a to stačí na alergickou reakci. Do těla se dostane i kontaktem přes oční sliznici. Zatím to jsou dýchací potíže, později slzení očí ,ráno budete vykašlávat hleny a budete spávat v sedě. K tomu plnou igelitku léků na tlumení reakcí.
jj*
Tak jděte jinam,když objednali až říjen.Co to je za díru?V Plzni to je hned...Ať obvoďák napíše zatím prášky na alergii

hodnocení

1x
Akk to v tej dielni vyzera? Ma kazdy stroj odsavanie? Nosite respirator?
Alergia je na roztoce v domacom prachu, nie dreveny prach, to je Bozp chyba a patri to na plucne.

hodnocení

1x
Má doktorka mne alergii potvrdila na základě krevního rozboru kde jedna látka byla výrazně nadprůměrná.
Prášky tlumí reakce těla na alergeny, dělají život snesitelnějším, nejideálnější je se alergenům vyhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]