Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pracuji na stolárně v prašném prostředí a poslední dobou cítím tlak na hrudi a pokašlávám. Praktický lékař mi dal žádanku na alergologii, kde půjdu na podzim. Pokud by se ukázalo, že mám alergii na prach, musel bych změnit zaměstnání nebo by mi daly léky a mohl bych pracovat i nadále v současném zaměstnání? Díky za radu.
6x
To nemusí být žádná alergie. Ono v prašném prostředí lidé kašlou jaksi přirozeně, protože je prach dráždí na sliznici dýchacích cest.
Poradit lze pouze nosit vhodné ochranné prostředky a tedy brýle a respirátor. Ty Vám má zaměstnavatel okamžitě přidělit, pokud je prostředí prašné, což podle Vaší reakce je.
Léky na nedodržení pracovní bezpečnosti ještě bohužel nevynalezli. Jednejte se zaměstnavatelem.
1x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.