Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pracuji na stolárně v prašném prostředí a poslední dobou cítím tlak na hrudi a pokašlávám. Praktický lékař mi dal žádanku na alergologii, kde půjdu na podzim. Pokud by se ukázalo, že mám alergii na prach, musel bych změnit zaměstnání nebo by mi daly léky a mohl bych pracovat i nadále v současném zaměstnání? Díky za radu.
To nemusí být žádná alergie. Ono v prašném prostředí lidé kašlou jaksi přirozeně, protože je prach dráždí na sliznici dýchacích cest.
Poradit lze pouze nosit vhodné ochranné prostředky a tedy brýle a respirátor. Ty Vám má zaměstnavatel okamžitě přidělit, pokud je prostředí prašné, což podle Vaší reakce je.
Léky na nedodržení pracovní bezpečnosti ještě bohužel nevynalezli. Jednejte se zaměstnavatelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.