Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět středního ucha

Od: dohnivak odpovědí: 8 změna:

dobrý den, mám zánět středního ucha, dnes jsem byla u lékařky ORL, koukla do krku, do ucha, dala dala mi nějaké tablety na adlergii, tou ale netrpí, pak mi dala stopangin na bolest v krku, ta už přešla i chrapot, otipax kapky do ucha, sanorin v emulzi do nosu po týden a ještě jsem si koupila mořskou sůl do nosu, jenž to bolí dost, bodavá bolest, na bolest ucha mi nic nedala, a je dost silná bolest, mám něco brát nebo to nechat být, vzala jsem si v nouzi paralen, ale nevím, zda je to správně, ještě studené za ucho,d,díky,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokiaľ máte zanesené dutiny v hlave ku uchu,tak vás to bude bolieť v uchu. Je to rozdielným tlakom. Tiež som to mal,dokonca mi zaľahlo na ucho,riešilo sa to po stránke alergie Desloratadínom.

liska5
hodnocení

2x

Za nás se dávaly na ucho všelijaké obklady, jako heřmánek v ponožce nebo tvaroh, Priessnitzův zábal. Taky se dětem kapal slabý kysličník do ucha. Na netu toho najdete určitě víc, co na zánět středního ucha. Nedoporučuje se pít mléko, že často zahleňuje.

chlochydess*

A zase jsme v krajině pohádek a bájných legend. Ne, mléko nezahleňuje.
MÝTUS "MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY ZAHLEŇUJÍ.”
Tento velmi rozšířený mýtus pochází již ze středověku a to konkrétně od židovského lékaře Mosese Maimonidese, který ve svém traktátu o léčbě astmatu ze 12. století uvedl, že mléko zvyšuje produkci hlenu v dýchacích cestách. Dnes však žijeme ve 21. století a díky mnoha studiím víme, že mléko produkci hlenu nezvyšuje a dokonce není ani potřeba se mu vyhýbat pokud trpíme astmatem nebo cystickou fibrózou. Tento mýtus o zahlenění zřejmě přetrval tak dlouho díky konzistenci mléka a mléčných výrobků, která může pocitově připomínat hlen. Novodobé studie také potvrdily paradoxní jev, že zvýšený pocit zahlenění po konzumaci mléčných výrobků nebo mléka subjektivně udávají lidé, kteří tomuto mýtu opravdu věří, a to i přesto, že ke zvýšené produkci hlenu u nich objektivně nedochází (jedná se o tzv. "nocebo efekt”, tedy opak placeba.) Přesto už 800 let od sebe tento mýtus lidé přebírají a není se bohužel čemu divit, když i v dnešní době tento mýtus šíří známé osobnosti jako např. lezec Adam Ondra (kterému jinak velmi fandíme). Ten v každém rozhovoru tvrdí, že "mléčné výrobky způsobují tvorbu hlenu” (např. naposledy v rozhovoru pro Sport / iDNES.cz z 11. 9. 2018). Pravdivé není ani tvrzení některých fitness trenérů jako např. Michal Kulštejn, který ve své knize tvrdí: "při trávení mléčných výrobků vzniká na stěnách střev hlenovitý film, který brání dokonalému trávení a ničí bakterie pod ním."Nic takového jako zahlenění střev po trávení mléčných výrobků u zdravých lidí NEEXISTUJE a nikdy nic takového nebylo vědecky prokázáno ani popsáno."

dohnivak
hodnocení

jo díky, já zahlenění také nevěřím, jogurty všechny mléčné výrobky mám ráda, a ted zrovna, když nemám moc chuti na jídlo mám chut na mléko,d

liska5

Mně /a nejen mně/ stačí večer šálek mléka a ráno mám ucpaný nos a zalepenou pusu. Kdy pochopíte, že každý jsme jiný!?!? Nejen fyziognomie, ale i krevní skupina a plno podskupin nás odlišuje. A proto strava souvisí s imunitou / lektiny/.

chlochydess*

Ne, Vy nejste žádný nadčlověk a nejste ani žádný robot ani zvíře (pokud se pletu, tak se omlouvám), takže vaše tělo reaguje naprosto stejně jako reagují těla všech ostatních lidí. Studií bylo milion, mýtus zahlenění milionkrát vyvrácen.

Je to mýtus a nesmysl. Pokud máte ucpané nosy, tak je to Vaší alergií nebo intolerancí mléka. Nezahleňuje Vás mléko, ale Vaše alergie. Není na vině mléko, ale chyba ve Vašem těle. Sopl není hlen z mléka. Sopl je výměšek žláz, které se snaží vyplavit alergen, kterým je ve Vašem případě mléko resp. některá jeho složka. Takže ne, nezahlenilo Vás mléko, zahlenil Vás Váš imunitní systém, který si s mlékem neumí poradit a to je značný rozdíl.

liska5

Teď jste vlasně potvrdil to, co já říkám.*palec* Imunitní systém máme každý jiný a se stravou to úzce souvisí. Je jedno, jak to nazvu, ale zahleněním to končí u více lidí. Mléko je častý alergen, proto nabádám zvážit jeho konzumaci, zejména pokud jsou ve hře sliznice HCD + eustachovka., ...Psala bych i o ledvinách, které s problémem souvisí, ale už chci mít pokoj od Vašich invektiv.

vili
hodnocení

0x
Obvykle se doporučuje cokoliv na bolesti, například ibuprofen apod.
Bohužel to chvilku trvá, než léky zaberou. Samozřejmě v případě velkých bolestí neváhejte navštívit znovu lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]