Nejste přihlášen/a.
Ta otcova generace byla a je jiná, než si dnešní "děti" žádají, potřebují. Rodiče byli vychovávání - nechval, zpychne! Přejdi, bude si myslet, že si může dovolovat! Vlastní chvála smrdí! Chlubí se cizím peřím, nevymyslela to, někde četla! Za slova vyjadřující cit se hodně stydí. Budou motat a shazovat a hledat vši, místo jednoduchých vět: Mám tě rád. Jsem na tebe pyšný. Je skvělé, co jsi dovedla, to se ti podařilo. Nějak jim to nejde z huby, stydí se za tolik slov, která vyjadřují cit a pochvalu.
Nebuďme takoví i my! Když nejde pochválit, mlčme!
Tak já s názorem, že se lidé k lepšímu nemění, nesouhlasím. Znám několik polepšených a jsem přesvědčen, že i já jsem lepší, než v mých 20ti letech...(a není to jen pocit, o tom mluví výsledky).
K popisu vztahu bych se chytil části "on mi nikdy nic nedal"... i tady znám případy, kdy člověk nechtěl být viděn jako osoba, co si kupuje lásku dítěte. Chtěl být osobou přísnou a autoritativní - a proto veškerou materiální pomoc poskytoval přes prostředníky. Nebo když někdo vidí ženy, že něco nachystaly, uklidily, vyrobily... - ale nevidí muže, který umožnil toto dané ženě. Staral se o domácnost, o děti, zajistil příjmy rodiny - aby měla ta žena čas jít pomoci jinam.
Nemám informace o vaší rodinné situaci a poměrech. Otce bych ale takto neočerňoval... může vás to mrzet, až za pár let zjistíte, že bylo všechno jinak.
Sice ano, však základní formování osobnosti se děje do 3 let, rozšířené do 7 let, mírné do 15. Ve 20 je člověk v podstatě hotov. Je možné ještě vědomě některé své zvyky změnit, ale maximálně do 35-40 let. To je ovšem maximum. Pak se již prohlubuje upevněné. Otci tazatelky bude nejméně nějakých 45 let. Takže bohužel. V případě tazatelky se tedy otec nezmění. Již to není možné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.