Nejste přihlášen/a.
Když by jsem se soudil o 100000Kč za špatně vykonané dílo,jaké výlohy mne čekají? A kdy a kde budu platit? Mám znalecký posudek,podmínky dohodnuté emailem se zhotovitelem, sepsaný doklad převzetí zálohy (adresy,R.Č.,podpisy atd) s dodatkem,že bude postupovat dle norem a vady odstraní na své náklady.V dopisu, který poslal, že práci prováděl nepopírá,jen mne obviňuje. Píše že odjel do zahraničí, na výzvy o dokončení díla,odstoupení od smlouvy atd. nereaguje.
doplněno 27.10.10 06:01:Předem mého doplnění se omlouvám všem, které se mi podařilo zmást. Vašich názorů si vážím a chci za ně poděkovat. Ti, kteří by se chtěli ještě vyjádřit, tak podrobnější informaci získají v otázce: Reklamace-jeho postup, jeho vina? Použiju šikovně položenou otázku jednoho z Vás. A kdepak je pravda? Kdo je v právu smolař nebo magic62?
Tak prvně v občansko-právním sporu se neposuzuje, je-li viný, natož vinný To je jen u trestně-právního nebo ve vinařství...
Pokud žalovaný nepřijde, soud může na návrh žalobce vyhlásit tzv. rozsudek pro zmeškání. Je k tomu zapotřebí aktivní úkon žalobce, tedy podaný návrh, aby tak soud učinil. Zpravidla stačí ústně ihned po té, co soud zahájí jednání a žalovaný chybí... "Navrhuji soudu, aby vyhlásil rozsudek pro změškání". Hotovo, lidově řečeno prohraje... nepřišel, tak svou vinu uznal, vzdal se práva obhajovat se před soudem.
Pak musíte čekat, až nabyde rozsudek právní moci. V této době může žalovaný předložit soudu omluvu a doložit, proč se nezúčastnil. Pokud bude důvodná, tak ji soud uzná, rozsudek zruší a nařídí nové jednání. To že zaspal nebo se mu nechtělo nebo měl rýmičku uznatelným důvodem zpravidla nebývá... prokázaná autonehoda při cestě k soudu ale např. již ano.
Jakmile rozsudek nabude právní moci, máte pravomocný exekuční titul, na základě kterého provede exekutor exekuci a to vč. příslušenství a nákladů předchozích řízení, které vám s tím vznikly.
Chcete vyhrát a nebo chcete peníze? Vyhrát tak na 80%.
doplněno 27.10.10 10:24:Jestli se s ním někdo již soudí se legálně zjistit nedá. Na některých soudech to lze zjistit lstí Za úplatu lze zjistit, má-li již nějaké nařízené exekuce. To vám jsem schopen zjistit. Pokud nemá, tak je to za cca 100 Kč a pokud má, tak za 300-500 Kč. Zjistí vám to ale kdejaký exekutor... myslím si, že jste to tu probral až až... protistraně nezbývá, než aby si to tady přečetla
. prostě podejde žalobu, bez toho se nepohnete z místa. Rozsudek - exekuční titul pak platí 10 let. Je velmi pravděpodobné, že nepodá odpor a že to nabude právní moci.
V první fázi chci vyhrát. A potom ty peníze, pokud bude odkud brát? Třeba na splátky. Myslím si, že to není první případ protistrany (ale to je jen moje domněnka) a ta spoléhá, že se nebudu soudit. Že starosti,nejistota a náklady na soud jsou mnohem větší, než dílo znovu nechat udělat. Tak by mu to možná zase prošlo. Asi má pravdu? Může zjistit advokát jestli se s ním už někdo nesoudí za podobnou věc? Ale peníze nejsou důležité, jenom jsou vždy na prvním místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.