Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krvácející fialové tečky na nohou

Od: kamil12 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, od včerejšího dne se mi na nohou objevilo pár teček, které na sobě mají malou zaschlou (už skoro černou) kapku krve. Po mírném poškrábání je tam opravdu malá kapka čerstvé. Nijak to nebolí a ani nesvědí. Mám to na pravé i levé noze, od stehna až po kotník. Dohromady snad 20 teček. K lékaři bych samozřejmě zašel, ale prvně se zeptám zde. Nechci ho otravovat s nějakou prkotinou. Děkuji moc
doplněno 17.07.24 16:13: Ještě jsem zapomněl, že se mi u kolene objevil puchýř, který včera nebolel a dnes začal, hlavně při doteku a chůzi. Myslel jsem, že jsem se třeba otřel o bolševník (chodím často vysokou trávou a kvůli vedru mám kraťasy *zed*)

Krvácející fialové tečky na nohou
Krvácející fialové tečky na nohou #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Chlupy na nohách, pot, horko a škrábání udělá svoje

km
hodnocení

3x

ta druhá fotka: napadl mě bolševník, ještě něž jsem přečetl váš komentář --- bude to bolševník

je to pěkný svinstvo, na tuhle rostlinu opravdu pozor, silná reakce vzniká na slunci, je to značně bolestivé a mohou být trvalé následky

horní budou štípance od muchniček, to jsou takové ty miniaturní mušky co štípou

liska5
hodnocení

2x

A komáři, muchničky, blechy nepřipadají v úvahu?

kamil12
hodnocení

Teď to začíná lechtat *smich*. Blechy určitě ne, ale nějaké štípnutí.., také je to možné..
Proč ale jen na nohou a nikde jinde? *nevi*
liska5

Napadlo mne impetigo. Kožní infekce. Chtělo by aspoň ty horší pupeny mazat nějakou protizánětlivou mastí, jako např. Betadine. Taky sledujte, zda nepřibývají.

Jen tak na okraj: Betadine není protizánětlivá mast. Je to jodová tinktura (jódovaný povidon).

Betadine obsahuje účinnou látku povidon-jód (PVP-I), která pomáhá předcházet infekci při drobných řezných ranách, škrábancích a popáleninách. Jód obsažený v PVP-I dodává přípravku Betadine charakteristickou zlatohnědou barvu, díky níž poznáte, kam byl přípravek aplikován a že působí.

liska5

Tak betadine na tohle dávají u doktora, když je něco podebrané..Nebo, když má doma zbytek Framykoinu. Pak dodržet 3 dny mazání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]