Nejste přihlášen/a.
doplněno 17.07.24 16:13: Ještě jsem zapomněl, že se mi u kolene objevil puchýř, který včera nebolel a dnes začal, hlavně při doteku a chůzi. Myslel jsem, že jsem se třeba otřel o bolševník (chodím často vysokou trávou a kvůli vedru mám kraťasy
3x
ta druhá fotka: napadl mě bolševník, ještě něž jsem přečetl váš komentář --- bude to bolševník
je to pěkný svinstvo, na tuhle rostlinu opravdu pozor, silná reakce vzniká na slunci, je to značně bolestivé a mohou být trvalé následky
horní budou štípance od muchniček, to jsou takové ty miniaturní mušky co štípou
Proč ale jen na nohou a nikde jinde?
Napadlo mne impetigo. Kožní infekce. Chtělo by aspoň ty horší pupeny mazat nějakou protizánětlivou mastí, jako např. Betadine. Taky sledujte, zda nepřibývají.
Jen tak na okraj: Betadine není protizánětlivá mast. Je to jodová tinktura (jódovaný povidon).
Betadine obsahuje účinnou látku povidon-jód (PVP-I), která pomáhá předcházet infekci při drobných řezných ranách, škrábancích a popáleninách. Jód obsažený v PVP-I dodává přípravku Betadine charakteristickou zlatohnědou barvu, díky níž poznáte, kam byl přípravek aplikován a že působí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.