Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám artrozu. Četl jsem že collagen je vhodný a artrozu. Který typ kollagenu si koupit? Děkuji.
Na tohle téma je obrovské množství debat a hádek. Můj názor je ten, že nic do kloubu nedostane nějakou látku, která musí projít zažívacím traktem, za účelem vytvoření nové chrupavky. Neexistuje nic, co by zničenou chtupavku, kterou jsou části klouby potaženy tak, aby po sobě mohly hladce klouzat, nevytvoří, nenahradí. Sama mám vyměněnou kýčel a doma fyzioterapeutku a rehabilitační.Obě mě na výměnu posílaly se slovy: Nemládneš, čím později, tím hůř se to bude hojit a tím obtížnější bude rehabilitace. Začni cvičit, aby svalstvo zadku, břicha a stehen bylo nápomocné a nenechaly všechnu práci jen na bolavém kloubu.
K naprosté spokojenosti mi nová kýčel fnguje téměř 10 let.
Vaše slova, mi raz tak potvrdil môj ortopéd,inak zástupca primára vo fakultnej nemocnici. Takže, chrupavka,alebo kosť nedorastie. Na otázku,že prečo sú na to lieky, bola odpoveď jednoduchá,lebo ľudia to chcú,tak sa to vyrába a predáva.
Jediný kolagen, který pomůže se jmenuje SKALPEL. Všechno ostatní jsou vyhozené peníze.
Jakýkoliv kolagenový doplněk má smysl jako prevence k ochraně chrupavky. Když už chrupavka v kloubu není, neobnoví jí ani svěcená voda.
Tam, kde je chrupavka vymletá, tam už se nic neopraví, nevybuduje. Možná v začátcích jako výživa se kolagen uplatní. Na artrozu platí přiměřený pohyb, spec.cvičení, mít ve stravě dostatek zinku a vitamínu A. Vitamíny B6 a C. Také jíst hodně třešně, i kompotované, mořské ryby, omezit naopak všechny lilkovité / rajčata, brambory,../ Víc pít vodu a urologické čaje. Mám dvě TEP /endoprotézy/ jednu 2006, druhou 2019, vyběhnu schody, chodím na výlety a zahradničím.
Kdysi jsem taky sháněla kolagenové preparáty, pokud byly v kapslích, tak se musely brát dlouhodobě 3x denně hrst tablet /asi 12/. Z toho mne brzy bolel žaludek, jelikož ty obaly kapslí nabobtnají. Tak jsem přešla na nápoje v prášku, to aspoň trochu uklidnilo bolest díky protizánětlivým složkám, ale kloub neopravilo, operace mne stejně neminuly. Hodně se na mých zhuntovaných kyčlích podepsal závodní sport. Naopak chválím některá cvičení, kde se uvolní kloub, oddálí trošičku mezera mezi hlavicí a jamkou, aby se kloub prokrvil. To se dá najít na netu, ideálně Vás naučí na rehabilitaci. Tam se bere člověk komplexně, souvislost s páteří, špatné pohybové stereotypy...
Aha. Takze u vas osobne bola artroza zo sportu, nie z nejakej rozhodenej rovnovahy 3 a 7 cakry, co sa malo logicky prejavit aj na sestke vpravo hore + otlaku pod malickom lavej nohy a pomoct by mala hrst orieskov a kazdy den pred spanim si citat Bukovskeho (Sk pseudolekara, nie toho Americana).
Pomohli vam klasicki lekari operacne, pricom pocas operacie o po nej pouzili mnozstvo beznych liekov, nie homeopatik.
Ano sport mi rozhodil čakry, nerespektovala jsem akupresurní body, a k souvislostem mezi orgány jsem dospěla postupně. Z naší mediciny uznávám především operativu, lékům se vyhýbám a to, co uvádíte s nadsázkou, bez nadsázky funguje, když to ovšem dokážete vnímat a pochopit. A bacha, nerozčilujte se, bude úplněk v kozorohu
Neutřel mne, naopak, paninka k těm Vámi zavrhovaným metodám dospěla po létech a využívá jich, je v kondici a žasne, jak fungují!
@liska5 V tom případě je mi zcela nejasné, jak je možné, že ještě nejste držitelkou Nobelovy ceny za medicínu. Sám bych Vás nominoval.
Vlastně ne, protože vy jdete 50/50 podle pseudolékařských a vědecky nepodložených tvrzení.
Já nevím, proč furt útočíte? Já mám svoji zkušenost, ke které jsem nějak dospěla. Plno věcí se mi potvrdilo, plno jsem si ověřila / nejen na sobě/, tak to zmíním, ale nevnucuji. Vy máte zkušenost jinou, tak si pište o té svojí. Tazatel si vybere.
Tazatel o tom nic neví, a právě Vy se svými "ověřenými moudry" (čti různými babskými, ale jinak neověřenými radami) jeho názor ovlivňujete a přesvědčjete o něčem, o čem sama nemáte ani lékařské vzdělání, ani žádné statistiky, že by to mohlo pomoct právě jemu.
A útočím právě kvůli Vašim směšným výrokům o stavu plic vyčteného z mozolů na patě a stavu čaker (už jenom ty čakry jsou špatný vtip samy o sobě) vyčtených z čar na dlaních a tak podobně.
Tady nejsme v žádné pohádce, tady diskutujeme zdravotní témata a tam jsou Vaše ezoterikou hnané výroky směšné a nelze mi na ně neútočit.
Kritizujete něco, o čem nemáte ani páru. Čakry jsem dosud nikdy nezmínila! To jen teď, kdy mi nahrál peter, tak s trochou ironie pro pobavení, stejně jako o tom kozorohu . Pokud, tak o energetických drahách. Jinak plíce né na patě, ale na nártu, ideálně P7 na zápěstí. Pata je obrazem malé pánve. To byste koukal, co lidí s problémy dol. moč.cest, myomy na děloze či zbyt. prostatou zároveň řeší ostruhu, úpon achilovky, bradavice uprostřed paty... A s ezoterikou to nesouvisí..
Který typ kollagenu si koupit? Uzené vepřové koleno, chutná a je v něm asi tolik kolagenu jako v drahých tabletách. Podobně když máte kuřecí stehýnko, můžete chroupat i churpavky. A hlavně dávat pozor na své koleno, nezničit si ho mechanicky sportem,, prací na kolenou, nebo klekáním na studenou dlažbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.