Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypoved ze strany zamestnance ve zkusebni dobe

Od: juelen odpovědí: 7 změna:
Dobry den, jsem 14 dni v nove praci, ktera mi ale vubec nesedla neni to jen o kratke dobe a cizim peostredi to ja se uz rozkoukal ale pracovni napln mi vubec nevyhovuje , chci dat vypoved v trimesicni zkusebce , jak to udelat, abych uz nemusel absolvovat smenu a vsichni na me cumeli a suskali si ze jsem skoncil lze rano přijít ze koncim a podat vypoved a jit hned domu pripadne na urad prace? Od noveho mesice mam zajisteny navrat do prace byvale jde mi o to ze chci dat vypoved a uz jit hned domu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ve zkušební době nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Výpověď má úplně jiná pravidla - například výpovědní lhůtu. Nelze každé ukončení pracovního poměru nazvat výpovědí.

Mějte na paměti, že pracovní poměr končí dnem podání tohoto zrušení, pokud v něm není uveden pozdější den. Nejdříve tedy můžete zrušit PP zítra, přičemž byste měl ještě zítra odpracovat celou směnu.

Kopíruji z netu jednoduchý vzor:

Název společnosti
Adresa zaměstnavatele
(zaměstnavatel)
Datum

Věc: Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Vážení,
ve Vaší společnosti jsem byl/a zaměstnán/a jako ... na základě pracovní smlouvy ze dne ... a doposud jsem v tříměsíční zkušební době.
Tímto v souladu s § 66 zákoníku práce ruším pracovní poměr ve zkušební době s tím, že pracovní poměr končí k ...

V ... dne ...

(zaměstnanec, podpis)
Jméno a příjmení, adresa zaměstnance
Datum narození

hodnocení

4x

já bych ti doporučil odejít v klidu ve vší slušnosti

a to jestli někdo bude čumět či ne ti může bejt ukradený

já třeba vždy končil tak aby to vycházelo na konec měsíce už kvuli vejplatě aby náká byla

tejden předem sem nahlásil šéfovi že to balim vrátil nářadí vyřídil veškerý papíry a v klidu odešel

nikdy totiž nevíš co se kdy kdy múže zvrtnout a ty bys tam chtěl znova nastoupit tak proč si už ted zavírat cestu

samozřejmě to mužeš udělat i po svim odděláš šichtu zajdeš za nadřízenym oznámíš že už na další nepřijdeš a hotovo

hodnocení

1x

Ve zkušební lhůtě se výpověď nedává-ukončuje se pracovní poměr! Stačí oznámit tuto skutečnost

hodnocení

0x
Ve zkušební době nejsi ničím vázaný. Stačí zavolat, že už nepřijdeš a tečka.
halamus

Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží.

hodnocení

0x
Chodit nemusíš, ale slušnost je dát vědět hned. Třeba tu pozici nouzově pokryjí.

david8
hodnocení

0x
Dobrý den, ráno bych zavolal před začátkem pracovní doby kompetentní osobě, vedoucí nebo mistr, že už nepřijdu, práce mi nesedla. Po 8 hodině, dřív v kanceláři nepracují, bych tam zašel a podat výpověď. Např.: vedoucímu/ personalistce, zkrátka ty kteří byly s Vámi na pohovoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]