Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonová socha na D1

Od: smode2 odpovědí: 6 změna:

Hezký den všem :)

Na D1, tuším ve směru na Prahu po pravé straně, lokalitou zhruba druhá třetina cesty Brno-Praha, se nachází pár metrů za svodidly betonový útvar (socha) mě neznámého autora - co si pamatuji na podstavci a z přímého pohledu tvaru zhruba kosočtverce. Výška cca 3 metry. Není vidět přímo, je částečně ukrytá mezi hustými stromy, tj. pokud ji chcete vidět, musíte se dívat přímo jejím směrem když ji míjíte.

Víte někdo kde se uvedená plastika (či mému mlhavému popisu podobná) nachází, kdo je autorem, příp. jak se dostala zrovna na toto místo, nebo co symbolizuje?

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Možná ji najdete zde:

brno.rozhlas.cz/...

smode2
hodnocení

Louiso1, moc děkuji - plastiku jsem našel*palec*Jedná se o sochu na zrušeném odpočívadle Křešický potok - streetview (panorama) zde: mapy.cz/...

Tímto děkuji i všem ostatním za snahu :)

hodnocení

0x

Nemůžeš to najít na StreetView (Google) nebo Panorama (mapy.cz)?

smode2
hodnocení

Zatím jsem to právě nenašel :)

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, zkusím sochu od Jana Habarty - Matka Vysočiny (viz odkaz). Zdravím!
mapy.cz/...
doplněno 14.07.24 20:54: Podstavec tvaru kosočtverce si představit moc nedovedu - zde je podstavec ve tvaru lichoběžníka.

h2o
hodnocení

0x

Znáte mapy cz? Občas není špatné se do nich kouknout - viz příloha. Obsahují docela zajímavej popisy spousty zajímavých míst, i fotky, i můžete hodnotit a tak dále

Betonová socha na D1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]