Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se poradit, zdali někdo nemáte zkušenost s horečkou po fyzické námaze. Sportuji celý život dříve i závodně ale nic podobného se mi ještě nestalo. Včera v podvečer mě na kole zastihla bouřka a protože mě domů čekala ještě hodina a půl jízdy v dešti, docela jsem do toho šlapal. V noci mě probudila horečka 39 a vysoký tepy (v klidu mívám TF 36, v noci to bylo kolem 90 tepů) a celou noc jsem nespal. Vůbec mě nenapadá, z čeho bych tak náhle mohl mít horečku. Včera jsem se cítil naprosto fit. Takže to dávám do souvislosti s fyzickou zátěží ale zase nebylo to nic na co nejsem celoročně zvyklý (dost běhám + kolo + běžky) a hlavně nikdy se mi nic podobného nestalo. Dnes ráno už bez teplot. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Po extrémním výkonu nemívám zvýšenou teplotu, spíše mám svalový třes a křeče. Pokud vás nějak enormě nebolelo svalstvo, tak bych to přičítal spíš prochladnutí v dešti, než té fyzické zátěži, možná se to spojilo dohromady. Každopádně pokud vám už není 30, tak tyhle stavy nepodceňovat, dal bych si teď pár dní pauzu.
Díky za reakci, 30 mi už bohužel není jsou tam o dva křížky více Teplotu mi garmin při tom dešti ukazoval 16° ale zima mi při tom výkonu nebyla a doma hned sprcha, čaj a teplé jídlo. Hlaďák znám velmi dobře, tenhle pocit tam nebyl. Se svaly dnes žádný větší problém nemám, žádný třes ani křeče. Prostě nevím, asi věk
Díky oběma.
36? To by se doktoři asi zděsili. Sportovci mívají alespoň těch 40. 90 se mi zase na klidovou zdá moc. 1°C zvyšuje HR o 8-10. S takovou horečkou byste tedy měl mít max 70. Asi by lékař a následné EKG a holter neuškodily. Po fyzické námaze bývá zvyšená teplovat, horečka 39°C není obvyklé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.