Nejste přihlášen/a.
Děvče, řekni, opravdu si myslíš, že ti někdo tady řekne něco, co ty sama už dávno nevíš? Čekáš, že někdo poradí nějaké zaříkávání nebo návod na zázrak při kterém se ty nebudeš muset podílet, omezovat a ono to přejde samo? Řekni, fakt v to věříš a doufáš?
Vím naprosto jistě, že ty víš už úplně všechno, jen se na tom nechceš podílet.
Babko, přesně tak. pokud dotyčný nechce sám, napomůže ani svěcená voda. Nepomůže, že si to přeje třeba rodina, nebo zdraví, případně kdokoliv jiný, nebo jakýkoliv jiný důvod. Člověk si musí sám uvědomit,že s tím chce skončit. Ať to je kouření, chlast, automaty, či fet.
I když souhlasím s odpověďmi předchozích, tak přesto dám radu: zahodit to (cigarety, zapalovač...), přestat se stýkat s kuřáky a pokud je to jen trochu možné, se společností kde se kouří, přestat chodit do míst kde se kouří. a hlavní co psali přede mnou CHTÍT PŘESTAT KOUŘIT !
jenyk - Máte naprostou pravdu, ale to jen začátek dlóóóuuhé cesty a jen málokdo celou tu cestu zvládne. Podle dotazu si myslím, že tenhle základní krok tazatelka udělala, ale neví, jak dál.
@magdon Ano, je to dlouhá cesta, i když člověk chce. Stejně to málokdo zvládne i s pomocí odborníků.
Znám desítky lidí co chlastali, či chlastají první ligu. Několik se jich prochlastalo až do rakve. Třeba už ve čtyřiceti. Mnoho jich bylo na léčení, ale jen DVA kteří opravdu chtěli a od té doby ani kapku. Jeden už 25 let, druhý deset.
Jeden naházel do automatů několik milionů. Dál radši nebudu pokračovat.
Jj přesně je hodně lidí co skončí s nějaku závislostí,ale jen velmi málo co vydrží celý zbytek života abstinovat !
Nemáš pravdu. Chodila jsem, 10 dní, na skupinu, abych se kouření po 38 letech zbavila. (s cigaretou nejsi nikdy sám, rakovina, rozvod, sklamání, osamělost) Tam nám vysvětlili, že na nikotinu je tělo závislé 8-10 dní. A pak už je to jen závislost na rituálu. 10 dní se dá přeží, ale rituál zakotvený v hlavě, to už je horší a to je potřeba ne překonat, ale přenést s přes to. Ne že nesmím, ale NECHCI. Můžu, ale nechci.Je to jen berlička. Je to třeba takhle postavit a tak to vůli představit. Hodně mi pomohla velká skleněná váza a každý den, bez vyjímky, do ní peníze, které bych dala zacigarety. A to s vidinou cíle, ten jsme měli napsat na papír, nekřesťansky drahého parfému. Koupila jsem si ho. Také jsme měli, v jiný den napsat, proč chceme přestat. Já jsem napsala, "abych si nepřihla hnusná".
To všechno bylo v roce 2005. Jedinkrát, když jsme s kamarádkou byly se psy venku a já po pivu byla "silná", jsem si od ní vzala parádní ameriku. Po zapálení jsem si vzpomněla, co ten lektor říkal: Po čase si zapálíte a budete očekávat dobrotu. Ale ono ne, bude to hnusné. Jakmile ten pocit překonáte, jste v tom znovu. Nevadí mi, když někdo kouří, jen při jídle, ale to už v restauracích zatrhli.
Vyúadá to, že to myslíš naprosto vážně. Nesnaž se cigo něčím nahradit! Jen se narovnej a vtluč si do hlavy, ž nejsi sračka a chceš! Nejsi otrok, nejsi slaboch. Držím pace!
Zvislá-kouřil jsem přes 40 cigaret denně. když se šlo na pivo, tak i šedesát,Když jsem měl službu -od 08 do 08 druhého dne tak jsem za celou dobu stáhnul krabiček a než jasem šel včer spát (cca22 hodin) tak jsem ještě skoro další dvě krabičky vytáhnul.
Tehdy před lety jsem skončil službu, vykonal poslední důležité věci v práci (tam jsem skončil také) doma už jsem si nezapálil a v podstatě až na jeden úlet jsem to do huby nevzal. Našel jsem si jinou práci, přestal chodit do hospod, přestal se stýkat s někdejšími kolegy.Manželka přestal o něco dříve než já-tehdy seděla na kafi u kamarádky-asi 7-10 Peter v krabičce-při zapálení si se zakašlala, čerstvě zapálenou típla krabičku se zbytkem zmačkala a od té doby taky nekouří, na kafe tam taky přestala chodit. Žádný psycholog, žádné seance , "léky" či jiná placeba nic jen chuť přestat.
Byla jsem relativně silný kuřák, začala jsem na VŠ a s dvěma malými přestávkami, když jsem byla těhotná, jsem kouřila do svých 40. narozenin. V ten den jsem se rozhodla, že si dám dárek - přestanu kouřit. Je to 25 let a stále to považuji za to nejlepší, co jsem pro sebe mohla udělat. Na svoje narozeniny jsem si zapálila poslední cigo a od té doby jsem cigarety nevzala do ruky. Nebyl to žádný boj nebo tak něco, ten motiv mě držel natolik, že mi nekouření nedělalo problém. Od té doby jsem přesvědčená, že je potřeba najít si dobrý motiv, vůle by nemusela stačit.
Chápu, že můj motiv nemusí pro Vás být dostatečný - musíte si najít svůj, tak důležitý, že Vám bude stát za to do toho jít.
Moje matka byla silná kuřačka. Dlouhá léta často říkala: "Proč bych přestávala kouřit? Co bych měla ze života?" Pak se jednou stalo, že nastydla v průvanu. Nic vážného, ale začalo jí bolet na levé straně hrudníku. Šok ! Byla přesvědčená, že je to infarkt. Nebyl. Za pár dnů byla v pořádku, ale od té chvíle si už ani jednou nezapálila.
ptejte se raději v nějaké psychologické poradně než tady... Na přestání se závislostí je ve věděcké obci přesná metodika. Tipuju, že to bude postupné snižování případně substituce něčím jiným a následné vysazením substituční látky.
držím palce.
Má zkušenost:
Já přestal se závislostmi jako je kouření a pití po jednorázovém užití psychoaktivní látky psilocybin obsažené v houbách rodu Psylocybe (lidově "kouzelné houbičky"). To ale nelze bez odborného dohledu nikdy doporučit.
Kamarád, silný kuřák, přestal kouřit tak, že kouření nahradil kratomem, (který mu navozoval podobný stav jako cigarety a zároveň snižoval abstinenční příznaky.) a po uplynutí jednoho měsíce bez cigarety kratom zlcela bez problémů vysadil, vzhledem k tomu, že na kratomu vzniká závislost až po relativně dost dlouhé době.
U kouření je problém i ten rituál samotný a vše kolem něj. Zkuste to nahradit nějakým jiným rituálem (že si třeba uděláte kávu, dáte si něco sladkého nebo se půjdete na chvíli projít apod.)
Klidně mi napište pokud by vás něco z toho zajímalo víc.) Tohle téma mě zajímá a je to něco, co také celý život řeším, mám sklony k závislostem. Kouřil jsem 10 let, před 4 lety jsem přestal. Těď mám pro změnu zase menší problém s alkoholem, tak se můžeme vzájemně motivovat :D
Volně navazuji s příběhy z mého okolí.
Známý se zbavil závislosti na kouření, pití a dokonce na omezenou dobu na mléčných výrobcích pomocí řízené ibogainové terapie.
Jiná známá úplně přestala mít chuť na alkohol (což je prý běžnou terapií nedosažitelné) po získání druhého stupně reiki. Na rozdíl od předchozí je to bezbolestná metoda.
Další známá přestala s kouřením až poté, co pracovala v nějaké redakci, kde pro kouř neviděla kolegy. To už bylo i na ni moc.
Jednou z příčin, kterou občas lidé uvádějí, je tzv. přisedlá entita, závislák, který využívá hostitele k ukojení svých tužeb. Po jeho odstranění závislost zmizí.
Za nejsobečtější považuji ženy, které kouří i v době těhotenství a kojení. Každá máma chce přece pro své dítě to nejlepší, stravuje se zdravě, ovoce, zelenina a kuřačka místo toho do miminka cpe dobrovolně jedy. Takové děti jsou chudinky už od narození. Nehledě na to, že kuřačka, domácnost, ale i ty nevinné děti příšerně smrdí.
Učila jsem ve školce. Děti se často chodily pochovat, pomazlit, zvlášť ty, kterým to doma chybělo. A hned jsem poznala, jak to doma mají. Některé dítě vonělo mýdlem, čistotou, jiné mělo na sobě oblečení smrduté od cigaretového dýmu.
V mládí jsme s manželem kouřili oba. On přestal při silné chřipce. Nemohl z postele ven, v koupelně jsem mu kouřit zakázala. Tak nekouřil vůbec. Asi po týdnu, když se mu už udělalo líp, řekl, že když už to takhle vydržel, znovu s tím nezačne. Nezačal.
Já jsem kouřila také. Jenže stejně, jak se mění chuti na určité jídlo, je to stejné asi i při kouření. Přestalo mi to chutnat. Tak jsem si řekla, na co za to dávat peníze a ničit si zdraví, když z toho nemám žádný požitek. A sekla jsem s tím taky. Nebyly potřeba žádní doktoři, žádné žvýkačky, jehličky či náplasti.
Je to už spousta let, nekouříme ani jeden. Jsem za to ráda, občas potkám třeba pěknou, elegantní, moderní ženu - a dáma smrdí jak starý tchoř. Nějaký Chanel č. 5 není nic platný. Pokud to má člověk v hlavě v pořádku, přijde na to sám. Hlavně při těhotenství a kojení je to vědomé ubližování svému potomkovi. A to rozumná a slušná žena nikdy nepřipustí. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.