Dobrý den, jak byste reagovali, kdyby vám někdo na internetu vyhrožoval, že vám doma zaťuká u vrátek? Pak ta samá osoba oznamuje, že budu mít kvůli ní co do činění s českou obchodní inspekcí a s policií. Plus ještě milion nadávek do bůhvíčeho. Osobě jsem nic neudělala. Ale očividně bude dotyčná osoba asi magor, kterýmu by se měly odebrat papíry. Nebo to mám prostě a jednoduše ignorovat? S osobou se znám z minulosti. Neví sice kde bydlím, ale je to nepříjemné. Vím, možná otázka zbytečná, ale nesnáším, když mi někdo vyhrožuje a uráží mou rodinu. S osobou sem se snažila vést normální konverzaci. Jenže z její strany jen všemožná obvinění a nadávky. Já se snažila jednat slušně a bez vulgarit, ale mám chuť to té osobě vyříkat se vším všudy i bez cenzury. Teď mi osoba už naštěstí nepíše. Díky za odpovědi. Budu se snažit reagovat jak budu moct.
Chcete odpověď, aniž byste nás seznámila s celou situací. Jak se říká,oznamujete jen to, co se hodí. Dopředu nás manipulujete.
victim
Co jsem zapomněla? Osobě jsem nic neudělala. Žádnou pomluvu, žádnou nadávku. Chtěla si odemě koupit zboží. Do ničeho jsem ji nenutila. Zboží si odsouhlasila. Pak přišla na řadu dodání. Osoba navrhla, že si pro zboží přijde osobně, ale to jsem zamítla z důvodu nemoci. Od té doby mi už vůbec nenapsala. Takže počítám, že nemá další zájem. A peníze předem jsem nechtěla, když jsme ani nebyli domluvení na předání.
victim
A ještě dodám, že nejsem žádnej podnikatel nebo OSVČ
kmet
Takže neoprávněné podnikání a jsme doma
asd1
Co to meleš, nikdy jsi neviděl bazar? A vůbec, tady se ale sešlo věštců kteří ví
Tazatelka - co chceš řešit když je vyřešeno? Psychopat neunesl že nechceš osobní předání (co to bylo za "zboží" že jsi nechtěla aby tě viděl/ potkal?), vylil si vztek a tim to skončilo. Dál stačí nevšímat si ho a nereagovat.
victim
Byla to obyčejná trička. Nepřišlo mi důležité to zmiňovat. Dobře, děkuji. Je tedy pravděpodobné, že i kdyby mě opravdu nahlásila, pošlou ji tam do háje?
Paní vám vyhrožuje kvůli tomu, že jste ji odmítla osobně předat trička, která jste jí chtěla prodat a chce to předat ČOI, protože žárlíte, že vám přebrala chlapa. Tohle by chtělo kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Vzhladom na tie vyhrazky COI ste asi nieco predali danej osobe a ona nie spokojna. Skuste rozpisat cely pribeh od zaciatku bez zatajovania detailov.
victim
Chtěla si odemě koupit zboží. Do ničeho jsem ji nenutila. Zboží si odsouhlasila. Pak přišla na řadu dodání. Osoba navrhla, že si pro zboží přijde osobně, ale to jsem zamítla z důvodu nemoci. Od té doby mi už vůbec nenapsala. Takže počítám, že nemá další zájem. Žádné peníze předem sem nechtěla, ani neposkytla číslo účtu.
Moje řeč, a pokud je v diskusi ČOI, tak paní podezírám, že koná v rozporu s obchodními zákony ČR.
Takže moje rada: Uklidit si před vlastním prahem, nejednat v rozporu se zákony ČR a až poté osobu směle ignorovat.
victim
Osobě jsem nic neudělala. Chtěla si odemě koupit zboží. Do ničeho jsem ji nenutila. Zboží si odsouhlasila. Pak přišla na řadu dodání. Osoba navrhla, že si pro zboží přijde osobně, ale to jsem zamítla z důvodu nemoci. Od té doby mi už vůbec nenapsala. Takže počítám, že nemá dále zájem.
Je divné že vás paní nebo pán napadá, když prodej ani platba neproběhla. Ale možná ta osoba už měla s prodejci nějaké špatné zkušenosti, tak si vás do této skupiny zařadila. Ale proč. Nebo tam bylo něco z minulosti, když se tedy s tou osobou znáte.
victim
Z minulosti? Normálně jsme se bavili. Pak začala změna chování. Je to složité a na hodně dlouhé psaní. Údajně na ni žárlím, protože mi sebrala "chlapa", o kterého jsem podle ní měla zájem. Přitom jsem už 9 let šťastné vdaná.
plavest
Sama píšete, že je to na dlouhé psaní. Tak vidíte, sama jste se přiznala, že těch proměnných je v příběhu více, nejen to, co jste pustila v prvním příspěvku.
Neřešit.Kdysi mi takhle někdo prozváněl ve dvě, tři, čtyři ráno..Asi týden..Zavolal jsem z jiného čísla zpět a jakási slečna mi řekla, že její přítel neunesl,že jsem mu neprodal auto..Po chvíli přemýšlení mi došlo, že to byl "kupující",který mne "řídil" pomocí sms,na které jsem nereagoval..Tento šikula mi napsal,že má zájem o auto..ale peníze bude mít xx.yy.a mám mu auto přivézt tam a tam..Takových případů-doslova případů, jsem už zažil vícero..
Pokud vás již neobtěžuje, tak bych to na vašem místě dál neřešil. Pokud vás znovu začne obtěžovat, tak osobu informujte, že již nadále nechete být kontaktována a zablokujte ji. Pokud vás i přes to žacne opět kontaktovat, tak bych to teprve tehdy začal řešit.
1. Nikdo te nenutí se s osobou pismenkovat, tim ze odpovidas na hloupé zprávy, jen lejes oleje do ohne...
2. Způsob dodání na bazaru má být jasně uvedeno v textu inzerátů, zda je možno osobně, zaslat...
Ps: proč Mám dojem, že když zjistila, co koho jde, takže jsi se s ní nechtěla setkat?
Tohle dotyčná mohla navnímat jako diskriminaci a už byl důvod k neshodám. Kdyby bylo v textu jasně uvedeno viz 2. bod, tak by tahle situace asi nenastala
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.