Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.prosím Vás.S manželkou jedeme po X letech na festival.A do mejlu mi přišlo,že nepůjde na místě platit hotově ani kartou a že jen nějakým náramkem.Už jsem ty nárámky na spolupracovnících asi viděl,když se vrátili z nějaké akce po víkednu.A i jsem něco slyšel.že se tak dnes už platí.Ale...vůbec nevím co a jak? Opravdu ne. A prý se potom nevyčerpané peníze musí složitě výžádat zpět...Moc prosím o polopatickou odpověď a radu.Co a jak mám udělat.Chceme si tam koupit jen něco na jídlo,na pití a lístky do tomboly.Nechceme moc utrácet.Ale určitě si musíme aspoň na pití něco koupit.
Prý je potřeba si něco stáhnout do mobilu.Nebo prý to jde nabít přímo na místě.Což teda bych radši.Fakt nevím.Prosím o rady.Děkuji moc.
Co se týká samotného čipu: záleží na konkrétní akci, ale většinou lze dostat čip jako náramek na ruku přímo při zakoupení vstupu. Dále si můžete dobít na čip kolik Kč chcete a poté jen platíte přiložením náramku např. u stánku k telefonu či jinému zařízení prodejce. To je vše. Náramek se nevrací, vyhazuje se.
Co se týče typu platby, přináší samé výhody pořadateli a jednotlivým prodejcům (účetnictví, statistika) a samé nevýhody návštěvníkovi (zvýšená cena, nutnost řešit nedostatek kreditu dobíjením na určených stáncích, nepřehled o výši zůstatku, nutnost převádění zbylých Kč zpět na svůj účet)..
> prý se potom nevyčerpané peníze musí složitě výžádat zpět
Podpora: Jak si vrátím nevypotřebovaný kredit?
> vůbec nevím co a jak? Opravdu ne. [...] Moc prosím o polopatickou odpověď a radu.Co a jak mám udělat.
Mají celý web s informacemi ...
Děkuji za reakci.Tohle jsem si taky našel.Upřímně,pro mě bylo kdysi jednodušší prostě zaplatit hotově a nebo u stánku přiložit kartu.Ale doba je prostě jinde.Chytrej z toho moc nejsem.Proto jsem se zeptal zde.
To máte pravdu. Doba je jinde. Co se týká pohodlí zákazníka, posunuli jsme se s touto službou o docela solidní kus do minulosti
> jednodušší prostě zaplatit hotově a nebo u stánku přiložit kartu
Hotovost zpomaluje prodej, hrozí ukradení, prodejce musí hotovost skladovat/převážet, platby vyžadují papírovou účtenku.
Platby kartou vyžadují připojení k internetu, což někde v poli za kopcem na festivalu nebo ve stánku v lesíku nemusí být 100%-ní.
NFC také umožňuje monitorování pohybu účastníků v areálu (vstup, opakovaný vstup, sekce se zvláštním lístkem atd.) a přiřazovat platby ke konkrétním lidem (zálohy na vratné předměty - kelímky apod.)
Chápu.takže musím si do mobilu stáhnout tu aplikaci? Z obchod play? Nebo nemusím? I v návaznosti na možnost vrácení neutraceného kreditu.
Tedy na vstupní bráně dostanu onen náramek a ten si "někde" v areálu nabiju přez kartu.V mejlu,který jsem ohledně koncertu dostal se píše,že osobní dobíjení na místě nedoporučují.Prý předem online.No,raději bych to udělal osobně na místě.
Proto se ptám na osobní zkušenosti při používání.Děkuji
Za dobíjení v areálu si pořadatel typicky účtuje poplatek ( FAQ). Navíc u dobíjecího místa může být nával.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.