Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký cholesterol

Od: renda07 odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda-li je vhodné
nasazení obv. lékařem (kardiolog má dovolenou), léku Sorvasta
při zvýšeném cholesterolu - hodnota 6,2.
Ptám se z důvodu onemocnění srdce (umělé srdeční chlopně),
kdy následně užívám léky Concor na extrasystolii, a Warfarin na ředění krve.
Byl by někdo znalý tohoto problému ochoten poradit?
Né, že bych neměl důvěru v obv. lékaře ale četl jsem spoustu vedl. účinků medikamentu Sorvasta.
Děkuji moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tento lék nemám, neznám ho. Ale asi bych počkala a řešila to s kardiologem, na té dovolené nebude snad víc jak měsíc. Možná bych zašla za známou magistrou do lékárny - nemusí to být zrovna vaše známá, ale měla by vědět trochu víc.

Zatím se pokuste dodržovat cholesterolovou dietu, stejně je na tučná jídla vedro. A ovoce a zelenina je. Pozor, listovou zeleninu asi nemůžete, protože máte Warfarin.

Beru jiné léky jak na vysoký cholesterol, tak na ředění krve. Ale po tom léku na cholesterol mi nebylo dobře, dostala jsem slabší, kupuju si k němu koenzym Q10 a funguje to. Všechno má vedlejší účinky a je dobré, když začínáte lék užívat, být pod dozorem spec. lékaře, mít ho "na dosah".

(umělou chlopeň nemám, ale prodělala jsem před lety zánět srdečního svalu, dodnes na to berou lékkaři ohledy)

hodnocení

5x
Chápu, že dnes je v módě brát na vše tablety, ale nebylo by lepší změnit jídelníček? Tím vyléčíte ne jednu, ale všechny nemoci současně.

Tohle a ještě vzhledem ke stavu srdce přiměřený pohyb, aspoň aktivní chůzi v aerobní zátěži.

hodnocení

3x
Lék vám předepsal praktický lékař, tak jeho užívání konzultujte s ním a ne s nějakými laiky na internetu.

pb®
hodnocení

2x
Cholesterol bezpečně a bez vedlejších účinků, kontraindikací a interakcí s léky snižují Omega 3 mastné kyseliny v dávce 2-4g denně. Menší dávkování nemá na snížení cholesterolu vliv. Ale tohle vám žádný lékař neporadí a neřekne, navíc Omega 3 nejsou na předpis a musíte si je zaplatit sám.

Mně tedy nepomáhá.

pb®
Napište značku a množství, které berete. Ono to chce trochu počítat, protože 2g jsou vždycky větší dávka, než udává výrobce. A nižší dávka opravdu cholesterol nesníží.
pb®

chlochydess tak se zase uklidníme, ano. Já nejsem prodejce, já jsem spokojený uživatel, kterému Omega 3 pomohly. Nebo co byste mi poradil, když jsem měla od svých 25let zvýšený cholesterol i při váze 50kg, kdy uzeninám ani tučnému neholduju, pravidelně sportuju. Doktroka předepsala statiny, které jsem nikdy nebrala. Zato do sebe cpu Omega 3 a cholesterol mám v normě. Že vysoké dávky prokazatelně snižují triglyceridy v krvi a jejich užívání je zdravé prospěšné, na to máme studie. Jejich literární rešerši vám dělat nebudu.

jj*
hodnocení

0x
Na to je nejlepší jíst olivový olej za studena lisovaný,tedy panenský.Třeba i místo másla ke chlebu,do salátu.KAŽDÝ DEN.Rozpouští cholesterol

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]