Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh/název terapie

Od: miguel® odpovědí: 11 změna:

Ahoj všem. Rozešli jsme se a bylo to kruté. Pro oba. Ona pak byla na nějakém kurzu nebo něco (reklama na FB), prý "jóga, dýchání, prána, meditace" .. někde u Máchova jezera na statku. A pomohlo jí to. Jenže už se mnou nekomunikuje a já bych to rád taky zkusil. Nemohu ale na internetu nic najít. Nevíte někdo o nečem? Prý tam sní udělali nějaké cvičení nebo něco, kdy z ní pak všechno spadlo. Nechci jí psát, zkoušel jsem to, ale neodpověděla mi. Napsal ami jen, že už někoho má a všechno je za ní. Ano trápím se a třeba zbytečně, ale nemohu si pomoct. Pokud o něčem takovém víte, budu rád. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zadala jsem do vyhledávače "meditace u Máchova jezera". A objevilo se toto. Je tam kontakt, můžete se poptat, co by konkrétně Vám nejvíce pomohlo.

Ale uvědomte si, že jestliže Vaše bývalá partnerka už má někoho nového, tak jí mohla meditace pomoci jen částečně. Nejvíce jí asi od odpoutání se od minulosti pomohl ten nový mužský. Ale zkuste to, ony tyhle jogínské meditace a jóga celkově vždy v něčem pomohou.

hodnocení

Děkuji, to by mohlo být ono, zkusaím tam napsat. Jak jí znám, ona umí přesedlat z koně na koně velmi rychle. Vždyť i s mnou to bylo přesně takové.

chlochydess*
hodnocení

1x

Já Vám důrazně nedoporučuji se v tom šprtat. Pokud tam zaznělo slovo "prána" , tak jde o vymývače mozku a zloděje Breathariány. To jsou ti, co (jakoby) nejedí, nepijí, nepotřebují spát, ale ve skutečnosti je to směšná sekta, která na Vás chce vydělat. Na Vaší pomatené ex už vydělali. Samozřejmě ji krásně skasírovali. Ten kurz stál tipuji tak 3000 Kč? Na odkaz jsem se nedíval, ale tyto hyeny jsou schopny lidi vycucat.

Dobře Vám radím - ruce pryč. Jinak si naděláte ještě větší trápení a to nechcete. Pokud jste aktuálně psychicky na dně, pomůže psycholog, psychiatr nebo nějaké psychoterapeutické poradny eventuelně linka důvěry. Pryč od sekt, vymývačů mozků, pseudo-filosofů s nacvičeným úsměvem, kteří Vás oberou o všechno. Klasická sekta.

hodnocení

1x

Ve své první odpovědi jsem nějaké ty jogínské praktiky doporučila. Po zamyšlení se nad varováním od kolegy @chlochydess už váhám, jestli je dnes rozumné, si nějakou podobnou "meditační dovolenou" dopřát. Sama jsem roky chodila v místě bydliště do jógy. Lektoři se občas střídali, takže to bylo někdy jen cvičení, někdy s trochou zdravovědy. Ani náznakem nešlo o nějaké vymývání mozků. Tehdy jsem se zúčastnila i týdenního pobytu v krásné přírodě. Hlavní náplní bylo cvičení tai či. Strava vegetariánská. Ve volném čase třeba procházky lesem. Žádný nátlak na osobní myšlení, žádné lovení dušiček. Z průběžného cvičení i z pobytu jsem měla velmi dobrý pocit. Jenže za čtvrt století se mnohé změnilo a opravdu je možné, že dnes už to tak čisté není. Proto odpověď doplňuji - opravdu bacha na to!

Ještě k ceně. To se musím organizátorů trochu zastat. Jakýkoli vícedenní pobyt se stravou něco stojí. Zadarmo vám neustele a nenakrmí vás nikde nikdo.

chlochydess*

@bimbam Já nemám zhola nic proti meditacím, józe, vegetariánství ani trávení času v přírodě. Já varuji pouze před SEKTOU BRETARIÁNŮ, která mnohým svým nohsledům dokonce způsobila smrt.

hodnocení

Já už zkusil lecos, protože mě to zajímá. Problém u mě není ani tak s rozchodem, jako něco ve mě. Není náhoda, že na různých "setkáních", kterými jsem prošel, došli všichni nezávazně k závěru, že problém byl asi u mě a mé mamky. Ta zemřela před mou maturitou a já se s tím asi ještě nevyrovnal. To bude kámen úrazu. Je to přes dvacet let. A to chci opravit ...

chlcohydess

@miguel To s Vaší mámou mě mrzí, o to důrazněji varuji před sektou Bretariánů. Nalomený člověk se zpracovává a okrádá mnohem jednoduššeji, než osoba přemýšlející a znající jejich sektařské móresy. Nenechte se oškubat ani s vidinou nějaké pooci. Bretariáni již mnoho lidí zabili svým absurdním kázáním.

juhina
hodnocení

1x

Je s podivem, za co jsou lidé schopni vyhodit peníze ! Je to naprosto k ničemu takovéto " kurzy ". Vy potřebujete dobrého psychiatra ! Toť můj názor.

chlochydess*
hodnocení

0x

PS: Tak jsem je podcenil.. Ne 3000 Kč, ale hned 4000 KČ! Lidé vážě nemají žádnou soudnost ani vlastní mozky. Totální selhání lidského myšlení.

hodnocení

Prý to stálo 1000,-

chlochydess*

@miguel To je úplně jedno. Slečna byla okradená "pouze" o litr. Na faktu, že je to sekta vymývačů mozků lovící kritickým myšlením méně vybavené/nevybavené jedince to nic nemění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]