Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana na pracovišti

Od: vala odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
Už nějakou dobu se potýkám ze strany nadřízeného na slovní napadání, urážení, přidávání nesplnitelných úkolu a hlavně úkolu na které jsem nikdy na mé pozici nebyla zaškolena. Začalo to ústním konfrontováním např. Že jsem neschopná, že nemám právo se vyjádřit, že mám debilní odpovědi apod.. celou záležitost jsem prvotně řešila na personálním ale po tomto se to ještě vic zhoršilo. K většině věcí a urážek mám důkazy ve formě e-mailu. V tuto chvíli už nevím jak a co dál. Mám strach na cokoliv sáhnout a udělat, nemůžu spát a do práce chodím se strachem z nadřízené. Jak by jste postupovali?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x
Dobrý den, najít si novou práci a při odchodu poslat tu nadřízenou přímo do řiti. Nenechte se nervovat. Zdravím!

hodnocení

3x
Nastříkal bych mu pepřak do očí a obvinil ho ze sexuálního obtěžování nebo pokud máte přítele ranaře at si sním beze svědkú popovídá
A ted vážně nezbyde vám asi nic jinýho než si najít jinou práci
Pokud si na vás zased je velká pravděpodobnost že stim nic nesvedete a jakykoliv boj bude marný mám své zkušenosti
chlochydess*

Ta co šikanuje je ŽENA - JEJÍ VEDOUCÍ. Osobně nemám problém použít pepřák proti jakémukoliv ze 74 pohlaví, ale myslím, že stříkat to na nějakou starší ženskou na pracovišti by skončilo spíše trestem pro tazatelku.

lexa

Nejsem pacifista, ale řešit všechno násilím není řešení, spíš to vytvoří víc problémů. Nejlepší pro ní bude, dát jednoduše výpověď.

jankla
hodnocení

3x

Soucítím. Zažila jsem taky a nakonec jsem "letěla" ještě ve zkušební době. Zpětně mohu říci že jsem ráda, že mě vyrazili.. Vymýšleli konstrukty, že chodím dříve domů atd... (jasně, ve zkušebce tam budu dělat bordel...). Chtěli po mně dresscode a nikdo ho tam ale nenosil a další chuťovky. Ono jde ale o to, aby to nebylo z bláta do louže. Z toho počítám že máte obavy, jinak byste zmizela asi už sama...

hodnocení

3x
Tohle obvykle vyššímu vedení dojde až poté, kdy takováto osoba opakovaně přijde o podřízené, až nakonec se to řečmi roznese tak, že už pod ní nikdo nechce pracovat. Do té doby bude vedení podporovat spíše ji.

hodnocení

2x

Pokud se jedná o tzv. bossing, čili česky šikanu na pracovišti, tak moc možností nemáte. Pokud si stěžujete sama, tak asi moc podpory od zaměstnavatele nezískáte. Nejspíš vám nezbyde než s nadřízenou bojovat, nebo odejít (o což se nejspíš snaží).

"Je-li šikanujícím přímý vedoucí pracovník, oslovte s problémem vyššího nadřízeného či personální oddělení. Hodit se vám budou také důkazy, například v podobě korespondence či e-mailů. V krajním případě pak lze podat oficiální stížnost na oblastní inspektorát práce."

ben®
orion - odhaduji, že jde o ženský pracovní kolektiv a "radosti", které z toho vznikají.

km
hodnocení

0x
Pro vas bude nejlepsi co nejdriv zmenit zamestnani. Pro spolecnost resit sikanujici s jejimi nadrizenymi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]