Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezovaní ve vztahu

Od: marcelll odpovědí: 6 změna:

Přítelkyně zastává názor, že pokud chci pokračovat ve vztahu s ní, tak se musím vzdát komunikace se všemi opačného pohlaví a to i na pracovišti. Tzn. když jde celý kancl jednou měsíčně společně do hospody, tak ja se mám stranit a nechodit s nimi, nebavit se o nepracovních záležitostech s ženami v práci, ani nechodit třeba o pauze společně na oběd, atd. Myslíte si, že tento přístup je správný z její strany? Není to neopodstatněné omezování mojí základní svobody? Doporučujete rozchod nebo se jí podřídit a nechat se vyčlenit z kolektivu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

4x

Marceli, každý Vám tu asi napíšeme totéž - nenechat se omezovat a nepřistupovat na takovou nesmyslnou podmínku -, ale... Víte, ono je hrozně těžké soudit někoho, koho neznáme. A tím myslím i v reálu. Já začala chodit se svým přítelem po zkušenostech, které nepřeju vůbec nikomu. Důvěra na nule, naděje na nule, zato cynismus obrovský, žárlivost ještě větší...a tak, i po asi dvou letech jsem byla schopná dělat scény kvůli pitominám. Nebyla "chyba" nikde jinde než v mých minulých zkušenostech. Upřímně řečeno, nevím, jak to přítel vydržel. Vždy jsem se snažila vysvětlit, o co mi jde - ono totiž ženě ani nejde o to, abyste nikam s nikým nechodil. Jde o to, že se cítí ohrožená jakoukoliv jinou ženou, nevěří si, každá je v jejích očích lepší než ona...chápete? Takže podle mě by trochu pomohlo dát přítelkyni najevo, že ona je ta nejnej a že s ní fakt a vážně chcete být, i když v dané chvíli jste fakt naštvaný, že Vás omezuje. Je to těžké, ale estli Vám stojí za to, proč to nezkusit? Ale to musíte rozhodnout sám. Nyní jsme spolu přes 5 let, pořád mě někdy hryžou pochybnosti, ale říkám si - proč by to se mnou vydržel, kdyby vážně nechtěl? A tak zbudoval důvěru, kterou jsem myslela, že už nikdy mít nebudu. Ale asi jsem mu stála za to...tak třeba i Vaše přítelkyně je ta, pro kterou bude stát za to se pokusit to ustát, ne? PS: Zkuste se zpočátku vzdát něčeho. Obědů asi ne, to je docela neučinitelné, že, ale třeba tu hospodu můžete vzdát. Ono dělá divy, když ženě vyhovíte. Druhý měsíc už třeba ani nebude trvat na tom, abyste seděl doma... A dodržute sliby. Důvěra není jen tak, je to těžká práce. Držím pěst *slunce*

marenka*

Tak díky této zkušenosti jsem se zamyslela hlouběji nad otázkou, i když jsem první chtěla napsat, rozejděte se, nejde to. Zamyslela jsem se. Když to vezmu u nás, tak je pravda, že ze začátku vztahu, cca první 3-4 roky, jsem taky nemohla být bez teď už manžela ani půl dne. Jak se někde zdržel, už jsem smskovala, volala. Kam jdeš, s kým, co tam budeš dělat, v kolik přijdeš. Dokonce když byl na vánočním večírku firmy a nedodržel slib, že bude kolem desáté doma, volala jsem mu pak cca každou hodinu. *zed**hi* Byla jsem nervózní a jízlivá, když mu někdo volal a já zaslechla ženský hlas. Žárlila jsem. Dnes, po 7 letech, nebo osmi? :D Zrovinka teď je možná v práci. Nebo sedí se šéfem v šéfově restauraci a debatí. Jestli přijde, nebudu se ptát, kde byl, je mi to fuk, řekne mi to sám, až si bude chtít povídat. Jen se zeptám, jestli má hlad. ;) A večírek? Koncem měsíce má mít sraz třídy. Neustále mu připomínám, aby na něj nezapomněl. *smich* Před těmi pár roky bych doma zešílela, při představě, že se někde baví beze mne. :D

hrozinka*
hodnocení

2x

Tohle bych nesnesla,ale vidíte sám -jak vás chce vlastnit a žárlí na vás,buďte na ni hodný a zkuste ji přemluvit ,aby takto nepřemýšlela.Vy by jste přeci po ní mohl chtít to samé-ale proč.Myslím,že základem vztahu mezi mužem a ženou je to,že ji máte rači víc než kamarády a ví o vás víc než i ten nejbližší kamarád.Máte společné sny a cíle-jako fotbalové družstvo kope do jedné branky-tak i partneři by měli kopat do jedné branky,ale něco zakazovat,dělat něco co mi vadí a je proti srsti to se ani jeden neučte.Pokud je rozumná-pochopí to.Až bude třeba na mateřské doma sama celý den s prckem,bude ráda za každého človíčka se kterým si bude mít možnost pokecat a třeba se bude těšit i do práce a stranit se v kolektivu-to vám může i uškodit,že vás v práci odepíšou a můžete přijít o práci.S mrzoutama nechce nikdo dělat a penízky jsou potřeba.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Tohle je ale láska s podmínkou. Přítelkyně Vás vlastnit nemůže. Je asi hodně žárlivá a nejistá, proto ta omezení. Do budoucnosti to nevypadá na vyrovnaný vztah, jelikož se může stát, že přítelkyně své nároky na Vás bude stupňovat. Vězte ale, že hodně žen je takových. Aspoň tedy do té doby, než pochopí, že tudy cesta nevede.

nero*
hodnocení

0x

Udělat si domluvu, každý svá práva, ale i povinnosti. Nikdo nemůže nikoho omezovat. *hej* já osobně bych z toho vztahu vycouval, pokud by nechtěla se domluvit.

lucinkaf*
hodnocení

0x

nevím proč, ale nabyla jsem dojmu, že přítelkyně je blázen, který Vás chce vlastnit. Poslala bych ji, aby si uvěznila jiného tvora, já bych se svobody nevzdala. Neříkám, že hned musí člověk s někým něco mít, ale nepromluvit s žádným opačným pohlavím? Měla by se léčit, ta ženská není normální. Za mě rozchod, dokud je čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]