Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Přítelkyně mi vybrala z karty z bankomatu postupně za delší dobu více než 100000kč což se považuje za trestný čin který bych měl nahlásit policii.Jelikož bydlím s přítelkyní ve společné domácnosti tak krádež nebudu hlásit na policiiatd.Kartu mám pojištěnou proti zneužiti taktéž osobní věci krádeže atd. Vyplatí mi pojištovna částku když to nebudu hlásit na policii atd? Děkuji.
Dost naivní představa .
Pojišťovna se Vám bez dostatečných důkazů tak akorát vysměje. Na policii snad ani nechoďte. Jak dokážete, že jste to nevybral Vy, ale Vaše přítelkyně, navíc bez Vašeho vědomí? Jak vysvětlíte, že jste si postupných výběrů nevšiml dřív?
Pojišťovna by to mohla také brát jako pokus o pojistný podvod, se všemi negativními důsledky pro Vás.
Jediné, co můžete, je podat trestní oznámení na přítelkyni (což nechcete). Naděje na úspěch je ale prakticky nulová.
Pojišťovna si vás označí jako nesolidního klienta, který nedodržuje to, co podepsal - tedy že PIN nikomu nesdělíte. No a až budete později třeba chtít hypotéku, tak se k vám jako nesolidnímu budou chovat.
S přítelkyní se buď udobřete, nebo rozejděte, to, že jste jí dal k dispozici platební kartu, už zpět nevrátíte.
Připadá mi, že chcete někoho /pojišťovnu/ ošulit. Opravdu si myslíte, že se to povede?
1/ Nenašel jste si přítelkyni, ale mrchu.
2/ Neměl jste nikomu /tedy ani té mrše/ sdělovat PIN. Jak by se k němu asi dostala?
3/ Víte dobře, kdo Vás okradl. Tak si ji podat a ať to kouká vrátit. Žádná škoda se Vám nestala, peníze zůstaly v rodině. Na co tedy chtít náhradu? Peníze se neztratily, jsou u vás doma, jen se přesunuly od osoby A k osobě B.
4/ Jedná se o trestný čin = nahlásit policii. Ta už bude konat. Na co šetřit někoho, o kom jste si myslel, že je přítelkyně, ale ona je to mrcha. To s ní opravdu chcete žít dál?
5/ Docela jste mi dal dobrý návod. Zajdu na pojišťovnu, řeknu, že mi děda sebral půl miliónu z karty, policii do toho tahat nechci, ale zato chci od pojišťovny náhradu. Náhradu vyinkasuju a pak si s dědou juchnem. Opravdu si myslíte, že to takhle funguje? Svatá prostoto! Jaga.
jak chceš dokázat zneužití karty když nechceš udat přítelkyni?
člověk nemusí bejt genius aby si domyslel co banka udělá
vyjede výpisy výběrů
zjistí že se výbíralo kartou a z jakýho bankomatu
pak vleze na záznamy vybírajících
zjistí obličej dotyčné předá policii
ta zjistí že to je tvá přítelkyně
a hádej co bude následovat
že by obvinění z pokusu o pojistný podvod co myslíš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.