Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr neoprávněný

Od: mirek* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Přítelkyně mi vybrala z karty z bankomatu postupně za delší dobu více než 100000kč což se považuje za trestný čin který bych měl nahlásit policii.Jelikož bydlím s přítelkyní ve společné domácnosti tak krádež nebudu hlásit na policiiatd.Kartu mám pojištěnou proti zneužiti taktéž osobní věci krádeže atd. Vyplatí mi pojištovna částku když to nebudu hlásit na policii atd? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

11x
Jako ze nekomu das kartu a pin, on si bude mesic nebo i dele vybirat prachy a ty to pak dostanes od banky? To myslis vazne?

hodnocení

9x

Dost naivní představa *bzum*.

Pojišťovna se Vám bez dostatečných důkazů tak akorát vysměje. Na policii snad ani nechoďte. Jak dokážete, že jste to nevybral Vy, ale Vaše přítelkyně, navíc bez Vašeho vědomí? Jak vysvětlíte, že jste si postupných výběrů nevšiml dřív?

doplněno 10.07.24 07:41:

Pojišťovna by to mohla také brát jako pokus o pojistný podvod, se všemi negativními důsledky pro Vás.

doplněno 10.07.24 07:46:

Jediné, co můžete, je podat trestní oznámení na přítelkyni (což nechcete). Naděje na úspěch je ale prakticky nulová.

riva
hodnocení

8x

Pojišťovna si vás označí jako nesolidního klienta, který nedodržuje to, co podepsal - tedy že PIN nikomu nesdělíte. No a až budete později třeba chtít hypotéku, tak se k vám jako nesolidnímu budou chovat.

S přítelkyní se buď udobřete, nebo rozejděte, to, že jste jí dal k dispozici platební kartu, už zpět nevrátíte.

hodnocení

6x
Z toho ční levota a podraz až na půdu. Zkusil bych ten nápad s pojišťovnou rozchlastat.

mate59
hodnocení

5x

Pojišťovna vám nevyplatí ani korunu.Karta je vaše a vy jste neměl nikomu sdělovat PIN.

hodnocení

3x

Připadá mi, že chcete někoho /pojišťovnu/ ošulit. Opravdu si myslíte, že se to povede?

1/ Nenašel jste si přítelkyni, ale mrchu.

2/ Neměl jste nikomu /tedy ani té mrše/ sdělovat PIN. Jak by se k němu asi dostala?

3/ Víte dobře, kdo Vás okradl. Tak si ji podat a ať to kouká vrátit. Žádná škoda se Vám nestala, peníze zůstaly v rodině. Na co tedy chtít náhradu? Peníze se neztratily, jsou u vás doma, jen se přesunuly od osoby A k osobě B.

4/ Jedná se o trestný čin = nahlásit policii. Ta už bude konat. Na co šetřit někoho, o kom jste si myslel, že je přítelkyně, ale ona je to mrcha. To s ní opravdu chcete žít dál?

5/ Docela jste mi dal dobrý návod. Zajdu na pojišťovnu, řeknu, že mi děda sebral půl miliónu z karty, policii do toho tahat nechci, ale zato chci od pojišťovny náhradu. Náhradu vyinkasuju a pak si s dědou juchnem. Opravdu si myslíte, že to takhle funguje? Svatá prostoto! *modla* Jaga.

hodnocení

3x

Neokrádá vás, Mirku, ale toho hlupáka se kterým bydlí a který jí to umožňuje. Tak se jí držte ať se má dobře! Přeji vám oběma krásné sluníčkové dny!

hodnocení

2x

Přítelkyně, která vás okradla o 100 tis. je stále vaše přítelkyně? To mi rozum nebere ! *zed*

hodnocení

1x

Bez znalosti PIN-u by nevybrala ani korunu, podla zmluvy k uctu a karte ste povinny kartu + PIN chranit pred zneuzitim, dalej ste dlhsiu dobu nevenovali pozornost notifikaciam (SMS / push) alebo ste sa neprihlasovali do internetbankingu. Narok nemate na nic.

hodnocení

1x

Jinak řečeno jste nějaké spolubydlící dal volně dispozici kartu, obraty na účtu jste nekontroloval. a teď chcete, aby vám pomohla policie. Jako fór dobrý. Jak k tomu vůbec mohlo dojít? Rozum v kalhotách?

hodnocení

1x

jak chceš dokázat zneužití karty když nechceš udat přítelkyni?

člověk nemusí bejt genius aby si domyslel co banka udělá *smich*

vyjede výpisy výběrů

zjistí že se výbíralo kartou a z jakýho bankomatu

pak vleze na záznamy vybírajících

zjistí obličej dotyčné předá policii

ta zjistí že to je tvá přítelkyně

a hádej co bude následovat *cteni*

že by obvinění z pokusu o pojistný podvod co myslíš *zed*

nov
hodnocení

0x

Nebude to nakonec ta přítelkyně co jej připravila o byt?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]