Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi z důchodu půjdu do pr.procesu

Od: jirikk odpovědí: 5 změna:
Jsem krátce v důchodu, ale po čase bych chtěl jít pracovat. Nabízí se mi poloviční uvazek, jen bych nastoupil a podepsal smlouvu nebo to ještě někam nahlásil?Vzp atd?
Než jsem odešel do důchodu,tak jsem 10 měsíců už pretahoval, takže jsem si nemohl nechat přepočítat důchod,2 mesice chyběly. Teď je asi napracují, nevadí,že tam byla prestavka?Nebo to musí být vcelku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nikam nic nahlašovat nemusíte. Zaměstnavatel je povinen Vás přihlásit na OSSZ a na Vaší zdravotní pojišťovně ode dne nástupu do práce.

jirikk
hodnocení

Děkuji moc.
Kdyby to náhodou bylo na Dpp, mají tři firmy, tak můžu pracovatu 2 firem do výdělku 17000 a nemusím odvádět daně ani platit VZP, myslím sám za sebedekuji za ochotu.

S těmi souběžnými DPP to určitě tak není, všechny DPP podléhají od 7/2024 přihlášení na OSSZ. Od četŕvencových výplat se budou seznamem hlásit odměny zúčtované u všech DPP. OSSZ si je nějak sečte u jednoho rodného čísla a pak osloví zaměstnavatele, aby z toho odvedli. Zní to šíleně a celý ten nápad je šílený, ale co by Jurečka neudělal v zájmu toho, aby dohodáři jednou měli důchod. Aha, to je vlastně blbost, když dohodář je v důchodu... Tak ten zájem tam asi bude kapku jiný - rozkopat systém DPP na ohrabky a vydojit odvody. Jo, to bude asi ono.

liska5
hodnocení

2x

To byste byl zase zaměstnanec? Mne za takových okolností vzali jenom na dohodu. Taky po několika letech od nástupu do důchodu.

jirikk
hodnocení

Ano, chtějí jen zaměstnance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]