Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z pasportu komunikací jsem zjistil, že přes moje pozemky vede obecní a účelová cesta. Ale nikdo mi o tom neřekl ani jsem k tomu nedal souhlas. Zajímalo by mne, jak to funguje. Zda to může obec udělat bez souhlasu vlastníka, zda s tím zde někdo má zkušenost.
Chci si udělat plot kolem louky vedle které vede účelové cesta, ale nevím kudy. Reálně totiž cesta nerespektuje hranice, jak jsou v katastru. Byl jsem už i u několika právníků. Jeden mi řekl, že musím plot udělat dle toho, jak je cesta v reálu. Druhý naopak řekl, že mohu dle katastru. Třetí vůbec nevěděl..
A ikdyž budu respektovat cestu, jak je v reálu, tak jak daleko si můžu udělat plot? Někde jsem četl, že bych to měl ohlásit a a vlastník komunikace mi dá by mi měl říct, jak daleko si můžu udělat plot, ale vlastník komunikace jsem já..
Vůbec tomu nerozumím. Přijde mi, že je v tom hrozný zmatek a platí jen právo silnějšího.
Prváníka dál hledám, tak kdyby třeba někdo zde řešil něco podobného a podělil se o zkušenosti nebo měl tip na dobrého právníka, tak budu rád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.