Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta a pasport komunikací

Od: gremlin odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

z pasportu komunikací jsem zjistil, že přes moje pozemky vede obecní a účelová cesta. Ale nikdo mi o tom neřekl ani jsem k tomu nedal souhlas. Zajímalo by mne, jak to funguje. Zda to může obec udělat bez souhlasu vlastníka, zda s tím zde někdo má zkušenost.

Chci si udělat plot kolem louky vedle které vede účelové cesta, ale nevím kudy. Reálně totiž cesta nerespektuje hranice, jak jsou v katastru. Byl jsem už i u několika právníků. Jeden mi řekl, že musím plot udělat dle toho, jak je cesta v reálu. Druhý naopak řekl, že mohu dle katastru. Třetí vůbec nevěděl..

A ikdyž budu respektovat cestu, jak je v reálu, tak jak daleko si můžu udělat plot? Někde jsem četl, že bych to měl ohlásit a a vlastník komunikace mi dá by mi měl říct, jak daleko si můžu udělat plot, ale vlastník komunikace jsem já..

Vůbec tomu nerozumím. Přijde mi, že je v tom hrozný zmatek a platí jen právo silnějšího.

Prváníka dál hledám, tak kdyby třeba někdo zde řešil něco podobného a podělil se o zkušenosti nebo měl tip na dobrého právníka, tak budu rád.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To jsme již řešili?

poradte.cz/...

gremlin
hodnocení

Máte pravdu. Ale v té době jsem ještě nevěděl, že je to v pasportu komunikací.

km
hodnocení

0x
Me bylo receno na stavebnim urade, ze:
1. plot si bez jeho povoleni nesmim postavit
2. plot mi povoli pouze kolem pozemku, ktery je v UP vedeny jako zastavitelna plocha
Dale si myslim ze pokud se jedna pouze o ucelovou mistni komunikaci, muzete si plot udelat bezprostredne az na jeji hranici. Neco podobneho resime se sousedy take. Problem je, ze cesty nesedi s katastrem. Kazdopadne by se melo jezdit po ceste a ne treba po louce. Mnohdy to funguje tak, ze cesty jsou nesjizdne a auta zacnou jezdit po louce, kde vyjezdi cestu. Puvodni cesta pak zcela zaroste. Casto jedinym resenim byva fyzicka zabrana jizdy po, puvodne, louce.
Myslim, si ze vas obec o pasportu informovat jako majitele nemusi. Je to spatne. Solidni vedeni obce urcite majitele informuje a vyzada si souhlas.
gremlin
hodnocení

Děkuji moc za informace. Taky mi není jasné, že obec může takro rozhodnout bez vědomí majitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]