Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zneužití člověka při hypnóze

Od: alenazik odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

může hypnotizér (ne doslova odborník, ale kdokoli, kdo ovládá hypnózu - léčitel, duchovní...) zhypnotizovat člověka, zneužít ho sexuálně (takže pro zhypnotizovaného nesouhlasný sex)? A může si zhypnotizovaný tento stav nepamatovat? - tzn., že po "návratu" nebude tušit, že byl sexuálně zneužit?

Vím, že zhypnotizovaný člověk neudělá něco, co za vědomí považuje za špatné. Ale kdyby byl v transu, bude vědět, že je zneužit?

Děkuji za odpovědi. Takové páteční hloubání.. *smich*;)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Taky jsem slyšela, že víc věcí v hypnóze není možné, ale to říkají dost nezkušení lidé, řekla bych. Ale vy hledáte něco, co vás uklidní, to já asi nenabídnu.
Zajímala jsem se o hypnózu v dětství a asi ve 14 letech jsem zkusila mluvit na kamarádku, když usnula. Zkusila jsem ji přimět, aby se začala svlékat. Jen abych pochopila, jestli to při spánku zvládne, nějaký pohyb rukou. Řekla, že to nejde, neumí to. Vysvětlila jsem, že jsem lékařka a potřebuji ji zkontrolovat. Pomalu se svlékat začala. Prostě to uměla, reagovat na nějaký pokyn při spánku. Šlo jen o lehkou hypnózu, je víc stupňů, tedy různé hloubky, ale asi by to nemuselo vyjít jen při prvním sezení. Všechno záleží na zkušenosti. Hned jsem ji zastavila, že už to stačí a kontrola končí. Ale přes příkaz, že si to ráno bude pamatovat, aby byl důkaz, ráno mi to nevěřila.
Stejně jako člověk, který nezabíjí, nezabije ani při hypnóze. Hypnotizér ale může změnit vnímání reality. Takovému člověku jde vsugerovat, že potřebuje zabít v sebeobraně, jinak jeho matku teď zabijí, víš, že musíš.
Na psychiku se dá jít i oklikou a změnit realitu tak, aby se změnily pocity hypnotizovaného.
V případech léčitele nějak nevěřím, že ale krásný sex najde při hypnóze, to by byl docela zoufalec. Určitě takové pocity ale umí srovnat jiný a lepší hypnotizér, u lékaře hypnotizéra bych takové riziko nečekala.
Otázky na sex by mi asi divné nepřišly, jenže můj názor je, že to, co je v sexu špatně, vzniklo mnohem dříve, něčím se dříve poškodily city a přeneslo se to do sexu, ale tam se to dá přenést na toho druhého. Takže to sexem nezačíná, muselo by se dojít až na začátek, čím to někde vznikalo před sexem. Teda ne řešit něco od prostředku. To přece nepomůže dokonale problému porozumět.
Pokud jsem já četla o věkové regresí při hypnóze, hypnotizérka si vždy nahrávala celou dobu komunikaci v hypnóze, je to nutné. Je tam víc důležitých informací, které nestačí slyšet jen jednou. Pokud hypnotizovanému záznam okopírovala, měl by záznam časově souhlasit s reálným časem hypnózy.

hodnocení

0x
Alenko,pokud bude mít Váš hypnotizér v trenkach 10cm široký kopyto, tak věřte, že o tom vědět po hypnóze budete.
Možná někdo poradí něco jinýho

gurujara
hodnocení

0x

Je to možné.

hodnocení

0x
A já myslel, že kvůli tomu se na hypnózu chodí. ;)
Tak když čtu, co psal boban, tak právě proto bych tam nešel:) Ale pokud by tam byla hypnotizerka "kvalitativně" odpovídající hypnotizerovi s 10cm širokým kopytem, mrzelo by mě, kdybych si to nepamatoval:)

chlochydess*
hodnocení

0x

Nefunguje to tak a neni to mozne. Hypnozu si lide romanticky predstavuji jako nejake bezvedomi, kdy clovek nevi o sobe, ale tak to neni. Clovek je pri vedomi i pri hypnoze a jde spise pouze o jakesi hluboke soustredeni a vytesneni rusivych vlivu. Clovek to ale cele vnima a proziva v realnem case. Pokud by vam nekdo natrcil kopyto, vedela byste o tom a ze stavu hluboke meditace byste okamzite vyvazla.

alenazik

Děkuji.

Pro mě to je důležité. To by byl pak tresný čin a kdyby jen to... ale ty následky, že...? Sexuální zneužití není sranda, proto tohle myslím vážně.

Byla jsem u léčitele-duchovního, který mě odblokovával a tak. Nelíbilo se mi až moc otázek na můj sexuální život, ale na druhou stranu - asi to prostě vycítil, že po této stránce to mám také rozhozené.

Pak když jsem odcházela, všimla jsem si pár detailů, které mi nedaly spát. Až jsem tak dlouho uvažovala, až jsem začala s teorií, co když mě zhypnotizoval, zneužil a já o tom teď nevím... A co následky... dítě s podvodníkem?

Jen taková hypotéza. V minulostí jsem byla svědkem útoku a díky panickému strachu jsem přestala slyšet mužský hlas. Za 2 měsíce se to opravilo. S tímto efektem mohou pracovat i mistři jógy například. Nechci něco slyšet, tak vypnu vnímání zvuku. To je práce s psychikou.
Kdybych byla hypnotizér, nikoho neznásilním jako cizí člověk. Předělala bych pro hypnotizovaného realitu. Poté, co mi o sobě něco řekne, změním si tvář, bude vnímat, že jsem její partner, s tím že teď se jí zkusím dotýkat jinak. Ten člověk si při změně reality neuvědomí, že reálná tvář může být jiná. Realita se dá předělat pomocí představivosti. Vidí to, co chce vidět. Existují různé reality. Takže prakticky by to šlo udělat. Nemyslím ale, že pokud by se to stalo, soud by uznal jakékoli důkazy jako dostatečné pro odsouzení.
Já osobně bych se snažila jakkoli opravit svůj strach a trvat na tom, že by to léčitel neudělal. Už jen proto, že i když se nic nestalo, psychika má takovou schopnost vytvořit těžké trauma i po situaci, která byla úplně v pořádku. Může z vás být úplná psychická troska i kvůli něčemu, co vůbec nevzniklo. Na to pozor. Stačí když se člověk nechá zničit vlastním strachem. Nenechte strach vládnout.
alenazik

Děkuji kami, ale nějak jsem nepochopila odpověď. Je to tedy možné nebo ne? Nějak jsem to jednoznačně nevyčetla z odpovědi...

jenjdukolem
kami: "psychika má takovou schopnost vytvořit těžké trauma i po situaci, která byla úplně v pořádku. Může z vás být úplná psychická troska i kvůli něčemu, co vůbec nevzniklo. Na to pozor. Stačí když se člověk nechá zničit vlastním strachem. Nenechte strach vládnout."
Moc zajímavě napsáno. Myslel jsem, že jsem sám, kdo má takovou zkušenost. Pro lidi s OCD jako já ale asi běžná věc...
Pro tazatelku: Můj názor je, že to jde. Pokud jsem přiměla jako laik někoho, aby se začal svlékat a nevěděl o tom, a s psychikou jde pracovat tak, že se člověk nezačne bránit, tak to reálné je. Nevím ale, jak pracovat s časem. Člověk mi při hypnóze přijde zpomalený. Já jsem opakovala všechny pokyny snad 5x. To není na pět minut. Že by vám zmizelo při sezení půl hodiny a vy byste si nevšimla? Ale pokud by ten zmizelý čas nějak hypnotizér zamaskoval.. Ten čas nevím, jak srovnat. Práce s představami umí změnit realitu.
Pro Jenjdukolem: Na strach mám názor, že se lidem umí přenášet i do fyzické úrovně, mně bylo ze strachu hodně špatně. Silné bolesti břicha, hlavy, nohou, děsivé sny. Lékaři nenašli důvod, takže bolesti nešly řešit. Intuice mi řekla, že mám strach vnímat jako přítele, který je tu, aby mne chránil, jen mne chrání moc. Já mu můžu poděkovat a vést ho, jen to trvá skoro 2 měsíce změny zafixovat, jako změnu zvyku. Nastavila jsem jiný druh ochrany. Myslím, že to je právě docela běžné, že strach umí tvořit, přenést se i do hmotné úrovně, na tělo, stejně jako stres, jen si propojenost neuvědomujeme. Musí se to pak honem řešit. On ten strach něco říká, je potřeba to vnímat a řešit. Neignorovat svoje důležité pocity, najít proč to vzniklo, proč chrání.

km
hodnocení

0x
Ja se jen divim ze tyhle praktiky ezo-odblokovavani nekdo stale vyhledava i po kauze guru jary om nadsamce, ktery odhackovaval spodem vnitrne vlastnim pindourem. :)
chlochydess*

@km To můžete rozběhnout debatu s uživatelkou @kami , která tyto metody obhajuje a tvrdí i nemožné, ačkoliv lékařská obec má ve věci jasno. To jenom Kami evidentně neodborně obchoduje s citím neštěstím a ještě se tím veřejně chlubí.

Nelíbilo se mi, že lékaři o hypnóze neříkají pravdu, ledaže.. mluví o něčem jiném.
U guru Járy není psané o hypnóze, jen o léčiteli, který zneužil důvěry a ubližuje. Rádce asi o hypnóze vůbec nepsal. O léčiteli psala tazatelka. Nikdo neví, jestli její léčitel vůbec umí nějak hypnotizovat a jak silně hypnotabilní je tazatelka.
Léčitel Norbekov píše v knize, jak silná může být sugesce a jak přes noc dítěti zmizela jizva a dalším později. Nebyli vůbec ani v hypnóze, psychika umí opravit tělo. Teda pro léčení a věkovou regresi bude lékařům stačit lehká nebo střední hypnóza. U těch platí, co o ní lékaři říkají.
Indové však popisují i třetí hloubku, z hluboké hypnózy se hypnotizovaný podle nich sám probudit nemůže. Takže existuje ta možnost. Nikdo neví, kdo ji tady umí.
Ale i díky tendenci se poddat, ne každý bude chtít se vyrušit útěkem i z lehké hypnózy. Zatím v knize o věkové regresi hypnotizérka neuváděla, že by hypnotizovaní svévolně utíkali ze stavu hypnózy. To by se bez důvěry asi ani hypnotizovat nenechali. Takže i lékaři říkají, že se člověk umí probudit, utéct z hypnózy teoreticky, ale neříkají, že se jim to děje prakticky. Při určité řekněme manipulaci a vedení, se v tu chvíli člověk třeba probudit nechce, protože nevnímá, že by něco mohlo být špatně. Záleží na poddajnosti.
Zatím jsme pouze u teorií, co hypnóza umožňuje. A pravda o tom, že něco lze, není totéž, jako tendence záměrně někomu chtít ubližovat.
Podle mne lékaři o hluboké hypnóze vůbec nemluví, proč by se jejich názory tolik lišily od názorů zkušených indických mistrů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]