Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizení peněz z karty

Od: ruda* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Mám internetové bankovnictví a zjistil jsem neoprávněné vybrání peněz z Visa karty. Udajně jsou bankomaty vybaveny kamerovým systémem který ukáže obličeje osoby atd. Jaká je uspěšnost zjištění pachatele? Nebo jsou jiné možnosti zkopírování karty i s pinem atd? Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

9x
Jdi a ty platby v bance reklamuj. K tomu kartu zablokuj. Krome toho nahlas na policii podezreni na zneuziti karty. Vic to tady nema smysl resit.

hodnocení

3x

Pokud vám z účtu zmizely peníze skrze kartu, tak snad v internetovém bankovnictví zjistíte, jak k tomu došlo. Neposkytl jste někomu, na nějaké webové stránce, číslo své karty? To je totiž nejběžnější způsob krádeže.
Bankomaty žádné kamery nemají.

Bankomaty samozřejmě kamery běžně mají. Každou chvíli je někde sháňka po nějakém xichtu...

Jo, už jsem byl poučen, zase jsem o kousek chytřejší *palec*

hodnocení

3x
Ja bych zašel do banky požádal o výpis transakcí
Sdělil bych bance že ty a ty výběry sem neprovedl a podal reklamaci a pokud by šlo o větší častku tak oznámení firmě pomáhat a chránit
Neni možný že by někdo z rodiny si zapújčil vaší kartu a proved náky ten výběr či nákup potají jako to dělala Peggy Bundová v seriálu Ženatý se závazky? *smich*

km
hodnocení

1x

Chápu to tak, že vám někdo vybral peníze z karty prostřednictvím bankovamu. Řešte to s bankou, ta má záznam a zájem to řešit. Banka ví v kolik a kde došlo k výběru, pokud má i záznam, zná vzhled osoby, která peníze vybrala. Bankomaty mají kamery, ale podobnou kamerku tam může nalepit klidně kdokoliv, kdo chce odečíst informace z vaší karty. Způsobů je více.

hodnocení

0x

Bol to fyzicky vyber v bankomate?

ruda*
hodnocení

Nikom jsem nedal číslo karty atd. Banka mi řekla že všechny bankomaty mají kamerový systém. Své výběry jsem provedl ve stejném bankomatu svého bydliště.

ben®
ruda - jestli máte děti okolo puberty, tak proveďte jejich výslech, ať předejdete trapasu, kdy kamarád, při reklamaci financí na účtu v bance na záznamu z kamery bankomatu, poznal svého mladistvého syna.

OK, to jsem nevěděl, že bankomaty jsou vybaveny kamerou. Každopádně v případě problémů je třeba nejdříve kartu zablokovat a pak řešit co dál. Dobré je také mít na kartě nastavené nepříliš velké limity, které případného zloděje nepustí dál a ukradne jen částku do limitu.

ltz
Podobný pripad řešila kolegyně, výběr z bankomatu celkem 3x. Na kamerovém záznamu byl její syn. V bance se jí ptali, jestli to chce oznámit na policii.
mll

Já poté, co jsem zjistil, že nemám kartu jsem v IB našel 3 pokusy o výběr (navíc z bějakého euronetu) samozřejmě nepovolené, protože špatný pin. To by mě zajímalo, co si asi ten zloděj nebo nálezce myslel, že snad uhádne pin? Kdyby udělal pár nákupů do pětikila, třeba by mu to prošlo, ale výběr z bankomatu bez pinu nejde.

halamus

Mohl zkoušet PIN 1234 a pak nějaké další profláknuté.

2222

Pamatují si na docela zajímavý příběh s krádeži peněz výběrem kartou z bankomatu který kdosi popisoval na bývalém mFóru (fórum mBank). Tvrdil, že karta byla nová a že ji měl ještě nepoužitou doma v šuplíku. Na dotazy jestli ty peníze náhodou nevybrala jeho manželka tvrdil, že ona tvrdí, že ne a že ji věří. Nakonec to nahlásil na policií a ta si vyžadala záznam z kamery. Při přehrávání toho záznamu z kamery poznal svojí manželku jak to vybírala.

Tazatel by asi měl v prvé řadě pořádně prověřít lidi kteří by mohli mít přístup k jeho kartě např. spolubydlící s ním v domácnosti a kteří také znali PIN nebo mohli mít k němu přístup např. někde zapsanému.

pb®
hodnocení

0x
Zneužití platební karty lze jednoduše zabránit tak, že na ní nebude víc než nižší jednotky tisíc, nebo dokonce jen pár stovek. Všechny peníze budou schované na vedlejším spořícím účtu, ke kterému zas není platební karta. I při zcizení platební karty tak nepřijdu o mnoho. Maximálně to naštve, ale nic existenčního se nestane. Díky bankovní aplikaci v mobilu si zvládnu převést peníze ze spořícího na běžný účet i ve frontě v obchodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]