Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s laserovou operací hemeoridů

Od: pepyk93* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

máte někdo osobné zkušenost s laserovou operací hemeroidů? Zajímá mě jakákoliv zkušenost,poznámka či poznatek.

Hemeroidy mám cca měsíc.Ze začátku jsem je měl i zanícené.Byl jsem u lékaře.Napsal mi Fastu mast,doporučil sedací koupel z dubové kůry a řekl mi,ať hodně piji a jím hodně vlákniny.Dobovou kůru jsem použil jen jednou,protože mi způsobila,řekl bych až téměř alergickou reakci.

Vypadá to (ťuk ťuk),že zánět odezněl.Ačkoliv denně vypiji i 4 litry vody a jím pořád samou vlákninu,stolice je čím dál tím větší (objemnější) a tvrdší.To znamená,že se hemeroidy čím dál tím víc dráždí a tím i bolest je den ode dne nesnesitelnější...V jedné diskuzi jsem taky četl,že jednomu člověku hodně pití a vlákniny také spíše problém zhoršili.Měl byste,prosím,někdo nápad,co dělat,abych měl řidší stolici? Projímadel se celkem bojím,protože bych se na nich nerad stal závislým.

Rozhodl jsem se,že jich natrvalo zbavím.Chtěl bych podstoupit laserovou operaci hemeroidů.Údajně je o dost lepší nežli klasická operace.Také prý stojí 8500,- Kč.Zajímá mě,zda to nejsou vyhozené peníze? Jestli se po té operaci mohou hemeroidy vrátit? Samozřemě bych se snažil o prevenci.Něco jsem si přečetl na internetu,ale zajímala by mě nějaká osobní zkušenost?

S lékařem jsem se o tom ještě zatím nebavil.

Předem děkuji za odpověď. :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edita*
hodnocení

3x

Stejný zákrok, jaký je výše popsán, jsem podstoupila asi před 6 či 7 lety. Taky při tom byl jen pocit tlaku a za 10 min. bylo hotovo. A doma ani po cestě jsem žádné bolesti necítila, vím, že mne to udivovalo. A dnes jsem v podstatě stále bez problémů - ozvou se tak 1x za rok, mírně, asi jen abych si dávala pozor a nezapomněla. Takže klidně mohu doporučit. Před 20 lety jsem prodělala velkou operaci hemoroidů, s narkózou, řezáním atd. a to teda byla po probuzení hrůza. A bolesti ještě asi 2 měsíce. Laser je daleko, daleko šetrnější.

pepyk93*
hodnocení

I Vám děkuju. :)

Mohu se ještě zeptat,kde jste zákrok podstoupila? Hladám nějaké seriózní zdravotnické zařízení na jihu Čech (pokud možno v Českých Budějovicích nebo někde poblíž),kde se tento zákrok provádí.Zatím jsem našel pouze zmínku o jednom zařízení v Chotovinách.

Předem děkuju. :)

edita*

Nebylo to v nemocnici, ale v ambulantním zařízení, na chirurgii, odešla jsem po svých a ještě jsem mohla řídit. A jela jsem hned do práce. Bylo to ve Zlíně.

jena*
hodnocení

0x

Zdravím,

moje osobní zkušenost s laserovou operací(to ani není operace-ve srovnání s klasickou)je velice dobrá.Přijdete na kliniku, na pana

doktora vyšpulíte pozadí,v místě hemeroidu ucítíte tlak laseru.hotovo. žádná bolest,nepříjemné pocity-nic takového.

Samozřejmě vám doporučí vlákninu,hodně pít,nejíst oříšky-to jsem porušila,protože je miluju.Jsem 1rok po zákroku a je to(ťuk ťuk)

fajn.Doporučuji-ale stojí to prachy,pokud je máte neváhejte.Navíc nemáte žádné omezení v zaměstnání.

DRžíM PALCE-VšECHNY CO MáM. JENA.

pepyk93*
hodnocení

Děkuji Vám moc za odpověď. :)

Kdybyste byla zaregistrovaná,ihned bych dával bodíky. *placni*

hodnocení

0x
pepyk93*
hodnocení

I Vám děkuji. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]