Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonní číslo neexistuje

Od: libo odpovědí: 11 změna:

Zdravím, chci se poinformovat, zda-li nemá někdo podobnou zkušenost nebo vysvětlení. Volalo mi telefonní číslo (2x), pevná linka (Moravskoslezský kraj). Když jsem hovor zvedl, jen to zalupalo, nikdo nemluvil a po 5 sekundách se hovor ukončil. Když jsem volal zpět, hlásilo to, že telefonní číslo neexistuje. Ví někdo, o co jde? Díky za případné vysvětlení.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Čisla nezvedat nevolat zpět poslat do blokace
To je nejlepší řešení, ovšem takto nevezmetete hovor, kdy vám volá učitel ze svého mobilu, že vaše dítě mělo úraz a máte si pro něj přijet. Nebo když mi volali, že mi posunuli termín vyšetření, nebo oznamovali lékařský nález, na který jsem čekal. Člověk si někdy musí vybrat, co je větší riziko.
A staří, nebo opuštění lidé jsou zase šťastní, že jim vůbec telefon zazvoní a nechtějí o ten sociální kontakt přijít. Co kdyby to byla "Máňa", co když má nové telefonní číslo?

Neznámá čísla nezvedat je blbost. Ne každý hovor musí být od někoho známého. Například včera mi volali z Datartu, že mi lednici přivezou až v pondělí. Kdybych to nevzal, docela bych si zkomplikoval život.

Samozřejmě, že když se nikdo neozve, pošlu ho do zadele a zavěsím. Určitě nevolám zpátky. Pokud by šlo o něco důležitého, volající zavolá znova.

hodnocení

3x

Provolávací automat, (zjišťuje aktivní tel.čísla) v brzké době očekávejte otravné telefonáty*smich*

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, obtěžující hovor - kdyby o něco závažného šlo, tak by poslal SMS. Nevzrušovat se, číslo včas zablokovat. Zdravím!

hodnocení

2x

Nejaki podvodnici si overuju vase cislo a predstieraju, ze ich cislo je XY, to vie ich pocitac podvrhnut, napr realne cislo banky, policie a pod

hodnocení

2x
Hovor s klidem zvednu, ale nikdy na neznámé číslo nevolám zpět. Pokud po prozváněči následuje nevyžádaný hovor, ukončuju ho v řádu jednotek vteřin.

vernon
hodnocení

1x
Nikdy nevolat zpět. Zadat číslo do prohlížeče, na internetu se dá snadno zjistit, zda to jsou šmejdi...

hodnocení

0x
Lidé volající zpět na každé neznámé číslo jsou snem každého podvodníka. Většinou to dělají starší a méně opatrní lidé. Dvojnásobný důvod k radosti. I když samozřejmě chápu, že se člověk může dostat do situace, kdy se obává, že hovor mohl být důležitý.
Fakt umíte hledat? Je potřeba zkoušet v uvozovkách i různé rozložení číslic, tedy ne jen "123456789" ale i "123 456 789". Také se dá z najitých prvních shodných číslic usoudit, že číslo patří větší organizaci, jako třeba nemocnice.

jenvolej
hodnocení

0x

Já sem si takhle psal s někým asi tejden. Nabízel lehký přivýdělek. Šlo o nějaký klikačky. Ze začátku to vypadalo slibně ale pak chctěl prachy asi litr. Že to otočíme. Dokonce mi nechal vybrat peníze na můj účet. Pak mi to došlo a začal sem hledat na netu. Druhý otočení taky ještě proběhlo a pak sem to ukončil. Jsem šťastlivec a já obral je asi o 1300 ´,-Kč. Fígl byl v tom že Vám na začátku dali peníze navíc aby Vás pak stáhli o co jde. Fungovali přez whatsapp...

jirkaqwe
Takže prani špinavých peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]