Dobrý den, převádím družstevní byt na nového majitele, půjdeme přímo na družstvo. Co bude potřebovat aby si vyúčtování z družstva platil ze svého účtu? Bude potřebovat nějaké spojovací číslo aby si navedl sipo nebo inkaso? Chci mu poradit co si má nachystat, aby převod plateb mohl udělat na sebe a vyřešilo se to na tom družstvu najednou. Děkuji
Zašel jsem na družstvo, dostal sem číslo účtu družstva + svůj variabilní symbol pod kterým mě družstvo vede. To zádal do trvalého příkazu, no a takhle už platím x let. Sem tam částku zvednu, to když se mění výše fondu oprav, nebo nájmu.
Nový člen uzavře s družstvem nájemní smlouvu a obdrží rozpis plateb, na kterém je uvedeno číslo účtu družstva, variabilní symbol a splatnost. To už je pak věcí nového člena, zda bude platit prostřednictvím SIPO, trvalým příkazem ze svého účtu nebo jinak.
Sposob platby (sipo / trvaly prikaz) si voli novy majitel podla vlastneho uvazenia. Vysku urcuje druzstvo, ale zvyknu byt pristupni dohode, napr ja som povedal : v novom byte budem rok robit rekonstrukciu, radiatory som odpojil, vody spotrebujem par litrov na miesanie omietky, znizte mi zalohy na minimum, vyhoveli.
Na druhej strane, ked niekto ma problem uhradit rocne vyuctovanie, tak mu naparia poriadne zalohy, aby platil priebezne.
Děkuji, už to začínám chápat. Je potřeba to předem vědět jestli bude platit převodem nebo si to navede na SIPO? Nebo inkaso? Jaký je ale ještě rozdíl mezi sipem a inkasem? Děkuji
Je svolení k strhnutí platby z vašeho účtu. Vždy si předem určíte limit, frekvenci platby a účet, který si může peníze z vašeho účtu stáhnout.
SIPO
SIPO je služba poskytovaná Českou poštou. Umožňuje sdružit několik pravidelných inkasních příkazů do jedné platby (např. za nájem nebo rozhlas).
Trvalý příkaz
Slouží pro opakované převádění určité částky v Kč nebo cizí měně v pevném termínu na účet jednoho příjemce.
Ale pšššššt na SIPO bych se zde neptal,
Jinak, já platím přes trvalý příkaz.
ludo
Aha, tak já budu byt pronajímat. Tak není lepší zvolit inkaso, kdyby se částka změnila a já se to nedozvěděl, aby si strhnuli částku správně? A jak je to pak s poplatkem za rádio a TV? Doma si ho platím a u pronajatého bytu to mám platit taky a dát to do nájmu nájemníkovi? Děkuji
převádím družstevní byt na nového majitele, ... a pak ještě... Aha, tak já budu byt pronajímat .. převádíte nebo pronajímáte? Pokud převádíte, pak až vás tak nemusí zajímat, jak bude nový majitel bytu platit družstvu.. svoje platby zrušte a je to... Pokud budete pronajímat, pak je to o dohodě... to vám poradí nejlíp zdejší pronajímatelé..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.