Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám zabanované na facebooku příspěvky

Od: judita odpovědí: 4 změna:
Psala jsem k příspěvku odlišný názor slušného charakteru který byl ale v rozporu s tím co si myslí většina a valila se na mne kritika ostatních kde jsem se potom jenom bránila.Mám zablokovaný účet příspěvků na facebooku neprávem a nejsem si vědoma žádného porušení.Jak funguje systém banu,to nějaká umělá inteligence vyhodnotí nějakým algoritmem automaticky sama od sebe že se něco děje nebo mají na to vliv ostatní lidé v příspěvcích kteří to tomu robotovi nahlásí a kliknou na něco?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

johnhuss
hodnocení

6x

Obojí zároveň. To nahlašování dělají často organizované skupiny typu Elfů. Jim podobní také hlídají politicky exponované články na Wikipedii a mažou, co se jim nelíbí.

Slovo bylo, je a bude zbraň. Kdo nemá protiargument, umlčuje.

Mám zabanované na facebooku příspěvky

hodnocení

0x

Facebook si dělá co chce. Smiřte se s tím. Mně neuveřejňují inzeráty i když stejných tam mají desítky. Prý porušuji pravidla. Je to jejich portál, tak ať si dělají co chtějí. Já mám třeba trvalou blokaci na Seznamu.

mek
hodnocení

0x
Je to naprosto běžná věc. Banuje se podle toho, co se dotyčnému, kdo o tom rozhoduje, dle jeho světonázoru nelíbí. Děje se to na sociálních sítích, zpravodajských webech i tady. Může se to vyhodnotit na základě nějakého algoritmu vyjmenovaných slov AI, může to být napráskáno uvědomnělými spolubčany, může to udělat přímo sám cenzorský Koniáš, který to zrovna náhodou čte. Jako user xy s tím neuděláte nic. Jedině byste si musela založit vlastní sociální síť, kam byste si mohla psát dle libosti. Což udělá tak pár lidí na planetě, typu Trump. Celá tato činnost, kdy se odfiltrovávají odlišné, minoritní a nemainstreamové názory vede k ostrakizaci dotyčných, k autocenzuře, k potlačování názorové plurality, k zglajchšaltování a ve finále to zákonitě musí vést díky absenci oponentury i k postupné dekadenci a celkovému úpadku. To je ale momentální ideologie světa sněhových vloček 21. století. Hlavně nevybočovat z davu, nemít minoritní názor, nikoho nekritizovat a být tak skvěle sluníčkový a všemi barvami duhový.

hodnocení

0x

Kdybyste byla kluk, tak by vás táta v mládí naučil, že proti větru se nečůrá. :-D
Takže to čůrání si hlídám, ale je pravda, že s pusou mám taky problém. ;)
I zde na fóru jsem kvůli tomu u některých diskutérů "oblíben". Ale zatím jsem zde zablokován nebyl, (abych to nezakřikl *ticho* ), jinde jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]