Nejste přihlášen/a.
Zaujala mě zprávička, že nějaký Filip Simon, co byl v ukrajinské armádě prý spáchal zločiny a hrozí mu trest. Jsou tam 2 body, (účast v armádě, to je ta hlavní věc dotazu), rabování("plenění"), což asi omluvitelné není (Ačkoli nevím, ja s tím ta Nekonečná Vazelína souvisí a zda nějak hraje roli v zjištění toho)
Připadá mi to paradoxní že při vládní shodě na obraně a pomoci ukrajiny by padlo za to obvinění.
Nebo kde je problém? Neměl povolení od prezidenta (v tom článku v boxu n uplně na závěr)? To mi připadá jako formalita.
" Dozorujeme trestní stíhání jedné fyzické osoby pro spáchání přečinu služby v cizích ozbrojených silách a zločinu plenění v prostoru válečných operací,"sdělil
působil koncem března minulého roku jako voják-dobrovolník v ukrajinském dobrovolnickém praporu Karpatská Sič
A nebo ho chtějí potrestat za to rabování , ale jen nějak ta trochu výstražně, tak ho odsoudí za účast v cizí armádě, za kterou je nižší trest?
Takže se může stát, že by dotyčný nebo kdokoliv, kdo by byl z tohoto přečinu obviněn, mohl dostal milost od prezidenta,"
Může to dojít takhle daleko? Pokud je shoda (vlády, politické orientace), tak si myslím, že by ani obviněn být neměl, aby to pak musel hasit prezident
A proč ho vyšetřuje centrála proti všemu? (Národní centrála proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě )
Taky mě zajímá, co si o tom myslí Černochová a Řehka a Petr Pavel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.