Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeřazení nebo pravo na odstupne?

Od: disintegration odpovědí: 2 změna:

Dobry den

V praci nam zamestnavatel sdelil ze nase pracovni pozice castecne zanika tudiz zustane s poctu 18 , 8 lidi .zbytek dostal moznoost presunout se na jinou pracovni pozici a nebo odejit...kdyz mi ale tahle jina pozice nevyhovuje a chci odejit budu mit narok na odstupne?Nerekne mi zamestnavatel ze na to pravo nemam kdyz mi nabydl jinou pozici a ja ji odmitl?Dekuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pokud je nová pozice v souladu s vaší pracovní smlouvou, tak při jejím odmítnutí nárokna odstupné nemáte, pž zaměstnavatel vám přiděluje práci podle smlouvy a vám se to nelíbí, čili vy dáváte výpověď.

pokud by nebyla v souladu (jednalo by se o jinou práci, než jakou máte ve smlouvě uvedenou), tak místo přijmout nemusíte, ptž k tomu je potřeba podepsat dodatek k pracovní smlouvě a ten musí podepsat obě strany. pak by bylo na zaměstnavateli, aby vám dal výpověď a v tom případě nárok na odstupné máte.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, obávám se, že je to tak, jak píšete. Zaměstnavatel Vám dal možnost přesunu na jinou pracovní pozici. Pokud to odmítnete, na odstupné mít nárok určitě nebudete. Jiné by bylo, kdyby se Vaše místo zrušilo bez náhrady.Být Vámi, vezmu to místo, v dnešní době se práce těžko hledá. A když nebudete spokojen, nové zaměstnání si hledat můžete, ale máte aspoň jistotu určitého výdělku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]