Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat brekeke

Od: tomkk® odpovědí: 3 změna:

Měl bych tu takový jeden odlehčený dotaz - prosbu. Pomůžete mi najít nahrávku, kde vodník říká brekeke? Nejlépe Pepa Dvořák. Člověk si pamatiuje to jeho brekeke z každé druhé scénky, ale zatím jsem při prohledávání YT pohádek nebyl úspěšný.

(Mám to na takovou legrácku, pořídili jsme si k rybníčku vodníka a k němu jsem na alíkovi koupil pohybový senzor, kam se dá nahrát vlastní zvuk. Takže účel už je je vám jasný. :) )

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
02.07.24 22:06
hodnocení

10x

host
hodnocení

0x

Skupina Cortina - Bzum bzum brekekeke

hodnocení

0x
Brekeke Brekeke Bukake
Žehnání Brekeke a zaklínání zlého zlého ducha
Šaman se sám s nádobou Brekeke-Brekeke na zádech odebere do obřadní jeskyně Bukake-Bong. Tam je již nachystáno vše potřebné: zapalovač, brikety, ultrafialová lampa, hrneček na mléko, kadidlo, myrha a pět koček. Při obřadu se používá podobného postupu jako při Otáčení hrnečků na mléko uchem doprava pod ultrafialovou lampou o půlnoci. Šaman rozdělá oheň a začne zpívat speciální obřadní písně zvané Bukake-Songo. Při zpěvu smilní, obcuje a pošlapává odpustky. V té chvíli je Bukake požehnáno. Obřad se musí vykonávat o půlnoci, při dešti a příjemném světle ultrafialové lampy. Trvá do rána, kdy je celý šaman vyčerpán. Jeho vyčerpání je doprovázeno. Je tak fyzicky neschopen, že dalších třináct dní leží bezvládně v jeskyni Bukake-Bong a vyčkává na správnou polohu měsíce, hvězd a flotily Aštara Šerana. Po nabrání sil odchází zcela vyhublý zpět do vesnice. Jeho příchod do vesnice se oslavuje tradičními slavnostmi Bukake-Mejdanange. Nápoj ochutnávají nejprve panny, které jsou posléze uznány ženami a jsou připraveny ke sňatku a k těhotenství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]