Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopřivka ale není to kopřivka

Od: dobiden odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
potřebuji se zeptat tady, protože kožní má čekací lhůtu 2 měsíce a tak nevím, zda se něčeho obávat či ne. Minulé léto jsem se osypala na vrchní části těla nějakými červenými flíčky připomínající kopřivku. Měla jsem je na obličeji a na rukou, místy i na hrudi. Myslela jsem si, že to je ze sluníčka. Bylo léto. Šla jsem k lékaři, píchli mi nějaké 3 injekce bůh ví čeho a měla jsem po zbytek léta klid. No, teď je opět léto po roce a ta samá vyrážka se mi objevila zhruba už před týdnem, ale jen trochu. Do teď se občas objeví, někde zmizí.. teď ji mám dokonce u podpaží a nechápu proč zrovna tam, kde mi slunce nedosahuje, když nosím trička. Někde jsem četla, že prý to může být ta kopřivka z teplotních výkyvů, tak jestli moje tělo prostě špatně snáží horko a místy i to sluníčko?
Poraďte prosím, děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

0x

Na dotaz si i sama odpovídáte a ano, drobné vyrážky jsou důkazem podráždění. Na osvětlených místech je dráždí sluníčko, ale jelikož je pokožka již podrážděná, podráždění může dále rozšiřovat pot (a tedy hlavně v podpaží, v kolenních jamkách a podobně).

Určitě bych na Vašem místě kůži chránil před přímým sluncem. Vy ženy máte na výběr nespočet letních outfitů z průdušných materiálů, tak toho využijte. Bohužel si moc neužijete opalování, ale klidná pokožka je nadřazená katalogově krásné pokožce.

Přeji krásné léto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]