Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vypátral jsem podvodníka, co mi na bazoši neposlal výrobek, co jsem mu zaplatil. Sejdu se s ním kvůli jinému inzerátu, pokud zavolám policii a v mobilu dokážu, že je to on(stejné telefonní číslo a výpis z mého účtu, kde jsem u platby udělal popis výrobku), musí mi peníze hned vrátit, má na to policie v tu chvíli nějaké páky, nebo jen zjistí jeho totožnot dle občanského průkazu?
Jedná seo částku kolem 1400 Kč
Mám s ním veškerou komunikaci v telefonu -SMS zprávy
Policia neurobi vobec nic, peniaze vam nik nevrati, nebudte naivny. Hliadka na zavolanie pride, ale ich ochota nieco riesit na mieste nebude, poucia vas o moznosti podat oznamenie na obvodnom oddeleni a pojdu prec.
Jak jinak by to měla policie řešit na místě? Přemlouvat podvodníka aby se chytnul za nos a korunky laskavě vrátil? Nebo si ho mají podat a lomcovat s ním tak dlouho, dokud z něho ty peníze nevymlátí?
"...musí mi peníze hned vrátit..."
I kdyby se tím policie vůbec zabývala, tak nemusí. Můžete ale podat trastní oznámení na neznámého pachatele (jeho osobní údaje mimo telefonního čísla asi neznáte, že?) a když budete mít štěstí a nezvratné důkazy, za pár let soud rozhodne.
Musíte si poradit sám. Způsob, jak získat peníze zpět jistě existuje, ale na téhle poradně jsou rady, porušující zákon zakázané.
Mimochodem - proč reagujete na inzerát, o kterém dopředu víte, že jde o podvod ?
Policie jen sepíše záznam, není to rozhodující orgán bez souhlasu řešené osoby. Takže i kdyby tam podvodník byl, maximálně jej ztotožní a kus papíru odešlou k řešení správnímu orgánu - ten se řídí dle zákona, důkazů a tak dále. Ale moc nečekejte. Spíš nic. Ale existují lepší varianty zadřít podvodníka. Bez násilí. Přemýšlejte.
Takhle to nefunguje, policie vám nepomůže. Maximálně ho může legitimovat, ale co s tím uděláte? A jak ho zadržíte, aby na tu policii počkal?
Na sociálních sítích a podobně jsou už skupiny, kde se lidé domlouvají, kdo kdy koho okradl a pak dávají společné trestní oznámení. Ten dotyčný možná neokradl jenom vás, ale i někoho dalšího. U společného oznámení na policii jde o to, že ta souhrnná částka převyšuje hranici, kdy se tím policie začne zabývat. Zkusila bych tedy raději tuto cestu.
Důkazy, které máte, se pak samozřejmě budou hodit.
Jak zde už někdo píše, Policie to BUDE řešit. Sice jako přestupek, ale frajer bude mít zápis. Jinak žijete ve státě, který hájí lidská práva pouze na oko. Nemá na nic páky. Správně by to mělo být tak, že po předložení důkazu ho okamžitě zadrží a podvody prošetří. Dopátrají ostatní podvedené lidi (frajer bude donucen ke spolupráci), všechny peníze se vrátí - klidně rozprodáním jeho majetku a až teprve potom bude vrácen na svobodu, protože šlo "pouze o přestupek", tedy není nutné ho zašít na několik let na tvrdo...
.
Bohužel no, realita je zcela jiná, až úsměvná, kdy policie pouze provede zápis a pán odejde s úsměvem na rtech a vztyčenou hlavou. Ale běda, jak byste chtěl vzít spravedlnost do svých rukou, a peníze z něho dostat násilím, to byste se divil, jak by ho pak police hájila zuby nehty. Vy musíte pouze přihlížet a nechat se okrádat. Tak to v tomto prokriminálním státě funguje. Nicméně se vracím k tomu, že bude mít alespoň ten zápis, když už nic jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.