Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontakt s rodiči ex po rozvodu

Od: previt® odpovědí: 17 změna:
Zdravím,
děti rády jezdí k prarodičům bývalé ženy, ale ta si nepřeje, abych za nimi jezdil i já (myslím tím jen já a děti, když tam ona není) a přijde jí to nenormální.
Vztah s jejími rodiči jsem měl v pohodě a oni s tím také nemají problém.
Je tedy fakt, že se to nezdá i mým rodičům, že se tím prý ponižuji.
Jaký je váš názor? Je normální se dál stýkat s rodiči ex nebo ne?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

19x

Pokud "normální" = "běžné" , pak ano. Znám několik rozvedených rodin, kdy se rodiče partnerů chovají skutečně dospěle (slušně a rozumně) a jde jim o dobro vnoučat a klid ve vztazích...

Že se dva lidé začnou nenávidět, to nemusí znamenat, že se rozhádají všichni jejich známí a přátelé či rodinní příslušníci navzájem.

ltz
hodnocení

12x
Kdybyste neměl ty děti a jezdil k jejím rodičům i po rozchodu, tak by to asi divné tak trochu nějak bylo. Ale když tam jezdí vaše děti, jejich vnoučata a vy s nimi, tak to asi divné není. Navíc když si spolu navzájem rozumíte. Když vás oni neponižuji a chovají se k vám pěkně.

hodnocení

7x

Přestaňte se ohlížet na názory druhých, ze kterých mluví jen závist a dopřejte svým dětem kontakt s prarodiči, je to naprosto normální.

bramburka
hodnocení

3x

Pokud mate s rodici hezky vztah, tak je to velike plus, hlavne i pro Vase deti! Vase ex Vam nema co zakazovat!
Moje kamaradka se rozesla s pritelem, ale jeho rodice si ji tak oblibili, ze ji zvali cela leta na ruzne oslavy.
Ridte se svym rozumem a na ostatni nedejte. Taky se nemusite nikomu zodpovidat!

hodnocení

3x

Pokud jste měl s rodiči manželky pěkný vztah za vašeho manželství, nechápu, proč se s nimi rozcházet. Nic jste jim neudělal, ani oni Vám. Připadá mi úplně normální přivézt jim po dohodě vnoučata, vypít u nich kávu, poptat se na zdraví...Je to spíš slušnost.

Znám rozvedenou dvojici, která se schází občas na kávě jako přátelé, aby se dohodli na něčem ohledně jejich dvou dětí. Co zařídit, jak, kdo...Poradí se a pak se jako přátelé zase rozejdou. Je to ve prospěch jejich společných dětí a nevidím na tom nic špatného.

Paní chce asi spálit všechny mosty a když si nerozumněla s Vámi, chce, aby si s Vámi nerozuměli ani její rodiče. Není to od ní pěkné.

Nejste malý kluk, kterému musí někdo zakazovat, že někam nesmí chodit. Chovejte se, jak sám uznáte za vhodné. Myslím si, že s tchánem a tchyní Vás pojí víc, než abyste to mohl všechno kvůli nafouknuté bývalce zahodit. Jaga.

asd1
hodnocení

2x
Naopak normální není zahodit okolí bejvalky jen kvůli bejvalce.
Jsou to jejich vnoučata, pokud spolu vychazite tak nevidím jediný důvod proč se s nima nestykat.

hodnocení

2x

Zdravím. Žádné ponižování v tom nevidím. Pro děti je jen dobře, že vycházíte s jejich babičkou a dědou. Vaší bývalé ženě do toho nic není s kým se stýkají její rodiče nebo Vy. Nenechte se odradit a zachovejte si dobré vztahy.

hodnocení

2x

@previt - Vztah s jejími rodiči jsem měl v pohodě a oni s tím také nemají problém.

Ideální způsob, jak dětem v reálu předvést, že i když si máma s tátou už "nerozumí", neznamená to zbourání všech ostatních vztahů. Gratuluju k rozumným extchánovcům.

A mimochodem - že si vaše bývalá "nepřeje" je její věc - ne vaše ani jejích rodičů (a vašich už vůbec ne). Nikomu z vás se to zjevně "nenormální" nezdá. Asi si paní potřebuje něco dokázat. Jen bacha, aby se vám tu "neposlušnost" nepokoušela osladit jinak.

hodnocení

Tuto "neposlušnost" se mi asi snaží osladit už nyní, viz můj další dotaz na poradně. Koukám, že ženy dokáží být opravdu velmi pomstychtivé, jakmile není po jejich...

zeus
hodnocení

0x

Takže vy se budete i po rozluce se ohlížet na názory hlo... ženy? Takže ona vás řídí nebo máte vztahy i po rozvodu, skvělé

A ani vás nenapadlo, abyste se jí zeptal na to, jak ty děti tam mají jezdit, jestli sami na kole nebo sami autobusem a nebo si je tam ženuška odveze?

Už jen to, že máte potřebu takovouhle věc řešit na internetu anonymně, značí, že jste poněkud nerozhodný a ona s vámi cvičila a cvičí. Tohle přece nikdo tady není schopen mám odpovědět než vy sám sobě. :)

hodnocení

Nepsal o tom, že mě někdo řídí, či řešil jak tam děti jezdí. Ptal jsem se pouze na názor, jestli je normální se dál potkávat s bývalým tchánem/tchýní, protože na to mám evidentně jiný názor než moje ex a moji rodiče a už mě to stálo hádku/výměnu názorů jak s ní tak s mými rodiči. S takovou věcí prostě člověk většinou nemá žádné zkušenosti a tak ho pak zajímají názory dalších, nejlépe nezúčastněných lidí.

A jen tak mimochodem, je to k nim přes 200km daleko a zatím se stále řídím sám sebou (tzn. tam jezdím)...:)

p23®

Záleží jen na Vás, jak to sám cítíte. Pokud Vám to takto vyhovuje, tak to neřešte. Po rozvodu někteří vše utnou a jiní dokážou žít společně dál. Záleží asi na povaze jedince.

Hlavně klid a pohodu. Po rozvodu to není nikdy jednoduché. Jak pro Vás, tak pro děti i ostatní. Je to změna, na kterou si musí všichni zvyknout.

Zdravím.

Proč to asi vadí Vašim rodičům? Žárlí... jednoduché. Rozvedl jste se Vy s manželkou, nikoli Vaše děti s jejich prarodiči.

km
hodnocení

0x

myslím si, že to je normální a je to v pořádku a správné

hodnocení

0x

Normální je, když ty styky probíhají normálně.

U nás byl teda problém v tom, že ex nechtěl, aby se děti s jeho rodiči stýkaly bez jeho přítomnosti. V jeho přítomnosti to zase nechtěly děti.

Další věc, která byla podle mě neseriózní až urážlivá, byla skutečnost, že když jsem děti k prarodičům dovezla, probíhal styk tak, že já jsem čekala několik hodin před domem v autě, přičemž děti byli s dědou a babi uvnitř. Netuším, jestli mě nechtěli pozvat nebo se báli.

Měla jsem s nimi vždycky dobrý vztah, aspoň jsem si to celá léta myslela.

asd1

Nechat mě čumět před dveřma ,tak je po hodině vyzvednu a pro příště ať si za dětma jezdí oni k tobě, pitomce s dovozem jim dělat nebudeš...

ex do toho nic neni, to je čistě mezi váma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]