Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč doktoři medicíny mají diplom v tubusu?

Od: zulo odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, vzhledem k tomu, že nyní je doba promocí, na Instagramu vídám mnoho fotek absolventů VŠ. Všimla jsem si, že na všech univerzitách doktoři medicíny získávají diplom zabalen v tubusu, zatímco všude jinde jen v takových deskách. Nevíte, proč to tak je? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nevím, jak dneska, ale v minulosti se snad všechny VŠ diplomy dávaly v "rouře". Těm lepším absolventům v červené.

Možná se šetří *zmateny*.

mate59
hodnocení

3x

Já jsem dostal diplom taky v tubusu,ne na medině,to bylo ještě za totáče.

hodnocení

2x
Elektro ing, Kosice, rok 1994, tubus.⁹

hodnocení

0x

Mají to tak zavedené. Přeci jen je to univerzita. Na ČVUT dostanete jen papír v tvrdých deskách formátu A6

To nebude tím, že v názvu to má ,,univerzita". Já jsem taky absolvent univerzity a diplom mám v deskách. V modrých tedy, já jsem skromná
lmgify

ČVUT je oficiálně certifikovaná univerzita. Mají to i v (anglickém) názvu. V češtině používají ten historický název, což je velice cenná a široce známá značka. ČVUT™ :-D

lmgify
hodnocení

0x

Jak jsou ty diplomy velké? Od určité velikosti papíru je lepší to stočit do roury než mít desky velikosti třeba skoro A3.

Nebo je to tradice a škola v tom pokračuje jako v jiných tradicích a ceremoniálech, které už dnes nejsou z principu nutné.

hodnocení

0x
Tři roky zpátky Mgr na Karlově univerzitě tubus. Dva roky předtím Bc taky tubus.

km
hodnocení

0x

protože se tak rozhodla jejich škola, stejně tak, jako se může rozhodnout, jaký formát ten diplom bude mít, jak bude vypadat a na jaký papír bude tištěný, připadně jestli bude mít nějaké další polygrafické zušlěchtění

takže nemá na to vliv název ani status školy, je to jen rozhodnutí, menší a v deskách je praktičtější, větší a v tubusu může působit prestižněji

o nic jiného nejde

hodnocení

0x

Páč jste viděl špatně..

Je v tubusu všude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]