Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skákání

Od: bidlo odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer mohu se zeptat, když jsem skákal do bazénu o hloubce 120 cm po nohách a po hlavě,tak mohu ochrnout a ještě mám jeden dotaz to ochrnutí je hned nebo se může objevit až za nějaký čas ( myslím tím třeba druhý den nebo třeba za rok) nebo ochrnu hned? Děkuji za odpověďi a přeji hezký den.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

7x
hodnocení

4x

Už ne. Pokud jsi neochrnul při skoku, dodatečně už neochrneš.

chloxhydsss
hodnocení

3x

Z nudy jsem si u pivka otevrel Poradte a nesklamalo O zábavu postaráno

hujer

Ano , bude hůř děti maj prázdniny...! Koukám, že již to řešil amperr.

amperr
hodnocení

3x

Prázdniny jsou tady!

Pro tazatele: Pro příště doporučuji volit hlubší bazén a hlavně napustit vodu.

hodnocení

2x

Ze skákání do vody ochrnout nemůžeš. Můžeš ochrnou z nárazu na dno, na kámen, který není vidět. Ať už skáčeč po hlavě nebo po nohách. Nárazem na pevnou překážku si poškodíš krční nebo jinou část páteře a z toho je ochrnutí. *alene*

kmet
hodnocení

1x

Je to možné i při 120cm. Ochrnutí by se projevilo nejčastěji hned, po úrazu, bylo by způsobeno poraněním páteře a míchy následkem prudkého dopadu nejčastěji na hladinu, dno, nebo předmět / objekt pod, či i nad vodou. Může se však stát, že po úrazu nastoupí ochrnutí později, jako následek trauma v oblasti páteře a je i možnost, že samotný úraz ochrnutí nezpůsobí ale způsobí ho až následná manipulace se zraněným.

zlatnik
hodnocení

1x

A z jaké výšky jsi do toho bazénu skákal? To je velice podstatné. Jinak podle mě můžeš ochrnout i po nárazu na vodu (nejen na dno nebo na šutr), opět záleží, z jaké výšky skáčeš. Při dopadu z velké výšky je hladina vody jako pevná překážka.

bidlo
hodnocení

A jak to trauma v oblasti páteře může trvat dlouho?
7x

Pokud si skočil na paty no tak asi tak dlouho, jak dlouho to bude bolet, ale ochrnutí asi nehrozí, každopádně cena za blbost byla udělena

Metr dvacet je malá hloubka, na ochrnutí vhodná, ale nikoliv při skákání po nohách, to si maximálně zlomíš nohu, je třeba skákat po hlavě a ani tehdy to není snadné, povede se to třeba až na několikátý pokus. A ochrnutí je otázka pár sekund po skoku, jakmile vylezeš z vody a nohy fungují, tak nějaké dodatečné ochrnutí je velmi nepravděpodobné, musí se pokus opakovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]