Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych vysadit Rivotril. Četla jsem, že se musí postupovat hodně pomalu. Bylo by bezpečné vysazovat třeba po čtvrtce za měsíc? (Pomaleji už to snad ani nejde). A je například lepší vysazovat v období, kdy má člověk "méně aktivit" (podzim, zima)?
Děkuji za rady
Já ho měl kvůli tikům v obličeji, že nešlo ani usnout, nakonec jsem skončil na 3 tabletách denně a fungovalo to.
Párkrát jsem ho zkusil vysadit, ale tiky byly okamžitě zpět, tak jsem ho zase začal brát (pauza tak jeden den, ani ne).
Po pár letech se to ale nějak usadilo, takže jsem ho přestal brát a tiky se sice poněkud vrtily, ale už ne tak silné a spát se dalo, už je to asi rok zpět. Přestal jsem ho brát ze dne na den, že kdybych měl problémy, tak si zase vezmu, ale žádné větší problémy nebyly.
Ale samozřejmě to může být dost individuální, a úroveň problémů se taky může lišit.
Nevím, na co ho berete vy, já měl ty tiky, tak jsem věděl, že to je jen nepřijemný opruz a možná se pár dní nevyspím, tak jsem to risknul. Jestli to máte na něco jiného, například kolem psychiky, tak bych to dělal opatrněji a víc se sledoval, kdyby ty problémy nebyly hned viditelné. Ale čtvrtku za týden bych viděl jako dost bezpečnou.
(Ovšem rady z internetu - vy to máte z první ruky, tak se říďte hlavně sama podle sebe a podle toho jak se budete cítit.)
Tak Rivotril vám určitě předepsal psychiatr, ten se nekoupí jak houska na krámě. A asi k tomu důvod měl. Bez porady s ním v žádném případě žádné léky nevysazujte a nesnižujte. Píšu z vlastní zkušenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.