Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)?

Od: peppe odpovědí: 14 změna:
Zdravím, je toto podle vás syndrom hromadění? Mám podezření že to už u otce nastalo a to mu je teprv 52 let, když jsem mu nabídl, že věci z bytu mu pomohu uklidit, seřval mě, že jsou to prý cennosti. Nwm co mám dělat. Žije sám a jakoukoliv pomoc s úklidem odmítá.
Naštěstí už s ním nebydlím.

Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)?
Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)? #2
Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)? #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Dal vám otec povolení ukazovat fotky bytu?

Co máte dělat? ...Nic.

Odmítá... Tak ho nechte.

Bydlíte sám ...Fajn a jedno je vyřešeno.

No a pro vaší informaci, může být začátek syndromu ale taky jen prostě bordelář co žije sám.

peppe
hodnocení

Nwm jak vy, ale kdyby váš příbuzný si dobrovolne likvidoval byt, vy by jste byl v klidu?
Já teda ne a jak říkám, tohle časovaná bomba kdy může ten bordel zapálit komplet byt...
mate59

Toto schraňování haraburdí určitě není ok a časem může přerůst v nekontrolovatelnost.Nevím,co vám poradit,ale řešit si to musí on sám.

@peppe budete se muset smířit s tím, že nemůžete udělat vůbec nic. Mám takového strýce. Dokud tady byla teta, snažila se to držet v nějakých mezích, ale stejně se jí to nedařilo. Jejich hezký pětipokojový dům s garáží se změnil na sotva průchozí skladiště všeho a auto parkují venku, garáž je plná. Teta před pár lety zemřela a situace v domě se o hodně zhoršila. Strýc má dvě dospělé děti (cca 50leté), které s ním zoufale a bezvýsledně bojují. Dnes už je víc než zřejmé, že strýc (81) už nemá myšlenky úplně jasné, ale i kdyby ho zbavili svéprávnosti, nemohou dům vyklidit a bordel vyvézt, protože jeho zoufalství nad takovou ztrátou by mohlo vést až k sebevraždě.

7x
hodnocení

3x

Neni, ale mozna casem bude, zatim neres co neni tvuj problem.

To jsi jeste nevidel zarovnany kvartyr :) Tady projdes v pohode tak co te pali? Najdi mu zenskou ale to asi nechces

hodnocení

1x

Ak tym neohrozuje okolie, napr bio odpadom, ktory pritahuje hmyz a hlodavce a susedom to nevadi, tak si moze robit v byte, co len chce. Nosi do bytu nejake veci od kontajnerov alebo len nechce vyhodit vlastne pokazene veci?

peppe
hodnocení

Věci od kontejnerů úplně ne, ale a celkově harampadi z různých antiků, atd, v kombinaci se zanedbaným úklidem mám obavy, aby se mu tam nezačali množit štenice, a podobne brebery, plus všude roztahané prodlužovačky v zanedbaném stavu, že kterých mám obavy, aby tam nevypukl požár.

Hmyz je len tam, kde je potrava, stare TV, porcelan, nabytok ho nepritahuje.

km
hodnocení

0x

Může k tomu mít sklony, ale zatím snad netahá domu odpadky.

Pomoc jste mu nabídl, víc toho asi dělat nemůžete.

marena
hodnocení

0x
Co je zač ten panák na druhé fotce? Vypadá jako vyschlá mrtvola skřeta.
peppe
hodnocení

Papuanska soska

hodnocení

0x
Tohle ještě nic není. Kdysi jsem pomáhal s vyklizením bytu. Vypadalo to takhle.
Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)? #4
Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)? #5
Je toto Diogenův syndrom (Hromadění)? #6

To je prostě zoufalost.

@jenyk:

No jó, však je peppčův táta ještě mladej, teprve začíná ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]